2018-01-03 43 views
夜晚就約咗老死去食飯,今次特別啲唔去食西式野,走去糖水店解決我哋嘅晚餐同飯後甜品因為朋友病咗,所以唯有去佢屋企附近食飯加甜品,朋友介紹左呢間俾我,個名叫做Hearts甜品,等我試下幾有Heart先因為我哋未食晚飯,就叫左卡邦尼煙肉忌廉意粉,日式叉燒拉麵同千島海鮮薄餅作為我哋晚餐卡邦尼煙肉忌廉意粉好快送到,意粉口感適中,煙肉夠香,如果忌廉汁更濃稠啲會更加好日式叉燒拉麵,叉燒肥瘦適中,加埋紫菜同粟米粒絕配千島海鮮薄餅,皮薄海鮮夠新鮮一齊配搭好香脆跟住就食飯後甜品啦!甜品就不得了,叫咗個三味窩夫,雪糕味道揀咗曲奇、綠茶同朱古力,椰王凍,鮮芒果脆方磚同榴槤豆腐花三味窩夫好快送到黎,窩夫外脆內暖夠香脆,配搭上曲奇、綠茶同朱古力味嘅雪糕,簡直係一流嘅配搭鮮芒果脆方磚,睇落似雪人企喺個金字塔上,方磚加想芒果粒、朱古力雪糕同忌廉,食落口有幾種層次,芒果粒中和忌廉嘅油膩,朱古力又帶出另一種新口味,睇得又食得最後試埋個榴槤豆腐花,榴槤係我呢個榴槤控必食嘅嘢,榴槤夠濃豆腐夠淡,一濃一淡配搭得天衣無縫

日式叉燒拉麵,叉燒肥瘦適中,加埋紫菜同粟米粒絕配

千島海鮮薄餅,皮薄海鮮夠新鮮一齊配搭好香脆