2020-01-21 1841 views
曾經睇過肥波channel介紹過Glory Bakery呢隻粒粒樽裝曲奇新年有幾日假 就趁呢個機會 買黎做其中一樣假日糧食儲備 所以就爬左文同買左兩樽 試下佢咩料😌資料顯示Glory Bakery係主打本土味道 曲奇不含泡打粉 梳打粉 起酥油 但口感仍然鬆脆 👀原因係因為店主起製作個陣加入左中式粘米粉 每日新鮮製作 而且不含防腐劑 所以食用日期只係得30日左右入口➿資料以外都係啪入個口先知佢味道正唔正 俾我食到就無個樽係咸蛋黃芝士味 有好豐富既咸香 味道似平時個隻硬身芝士條零食 入口鬆化 味道濃郁 重口味既你會幾岩食另一款係好立克夏威夷果仁味 食落都幾多nuts 幾足料 入口質感無咸蛋黃芝士味咁鬆化 有咬口 實在啲啲 一咬落去唔會即刻碎曬 但係唔知點解好立克味係無咩 反而食到甜甜地既奶粉味 我就麻麻地 但另一個人兄就反而覺得咸蛋黃芝士味隻味食落係奇奇怪怪 鐘意好立克夏威夷果仁味多啲 所以咸魚青菜各有所好 有興趣都係自己買黎食 一試究竟➿

咸蛋黃芝士曲奇

咸蛋黃芝士曲奇