2021-12-07 299 views
今日同老公喺中環做嘢,係腳踢腳嘅地方,拎住兩車工具🧰搵地方食真係幾乎0可能。然後記憶中中環街市開咗就去睇下有冇熟食食🙈先知道原來呢度有food court😋😋😋但都唔平呀😵‍💫行到角落頭先見到呢間唔算貴嘅餐廳。就即刻搵定位坐,掃code落單(直接counter 落單都得👍🏻)食物鹹蛋黃魚皮 - 必食! $56掃code落單首先睇到小食類,我老公話一定要試魚皮!唔係度度地方有得食,呢個堅好食!又唔貴!啲咸蛋黃沙仲係暖架!759買一包特價都$4x😵‍💫呢一碟我哋數過都有8-10塊手掌咁大嘅魚皮!又夠厚,又夠脆!胡椒豬肉串 - $48呢個都好食!好食於佢個醬(但我冇影到😭😭😭)佢係一條好好食嘅腸仔啲胡椒味好入味如果係小朋友就可以坐定定咁食檳城蝦麵 - 必食 $68個蝦湯好好味!好濃,但又唔會飲完要飲水個啲,我老公成碗連湯飲晒我淨係偷到幾啖…個流心蛋好流心同好香蛋味!有腩肉、豆卜、蝦、豆角…新加坡大蝦喇沙有蝦2隻、魚旦3粒、豆卜4舊、少許豆角、幾片魚片…呢個喇沙辣,但有啲淡味。魚片、魚旦都好彈牙。服務好surprise👍🏻我第一次去食,去落order嘅時候1:45pm,我問係冇嘢飲,個收銀姐姐
然後記憶中中環街市開咗

食物

鹹蛋黃魚皮 - 必食! $56
759買一包特價都$4x😵‍💫

新加坡鹹蛋黃魚皮

胡椒豬肉串 - $48
呢個都好食!好食於佢個醬(但我冇影到😭😭😭)
佢係一條好好食嘅腸仔
啲胡椒味好入味
如果係小朋友就可以坐定定咁食

檳城蝦麵 - 必食 $68
我淨係偷到幾啖…
個流心蛋好流心同好香蛋味!有腩肉、豆卜、蝦、豆角…
檳城蝦面

新加坡大蝦喇沙
有蝦2隻、魚旦3粒、豆卜4舊、少許豆角、幾片魚片…
呢個喇沙辣,但有啲淡味。魚片、魚旦都好彈牙。
新加坡大蝦叻沙

好surprise👍🏻我第一次去食,去落order嘅時候1:45pm,我問係冇嘢飲,個收銀姐姐話全部餐都冇野飲跟,要去其他店買。
另外佢仲話👩‍🍳:其實我哋2點電腦就會轉tea time,到時仲有小食揀,你哋趕唔趕時間?
好彩有等tea time😭😭如果唔係都冇好味魚皮食!

有個婆婆同fd去落order,落完企左係到等,收銀姐姐就好禮貌叫佢哋搵咗位坐住先,等10分鐘左右再返黎拎都得。

呢個就唔關浦羅事,但食完飯總要搵廁所🤣
超級乾淨!地方又夠大,同埋佢個感覺似南豐紗廠。
佢仲有個收餐具機械人👍🏻不過好好笑,佢係直路截佢,佢會叫你唔該借借🙈佢要企係側邊先可以俾你擺盤。收4個就收工🤣🤣🤣
場內仲有啲姨姨伯伯幫手收枱同清潔
大家要保持環境清潔🧽

坐露天地方都好舒服!

掃code點餐!堂食外賣都方便

多款payment仼你揀!八達通、現金就要去counter 俾
2021-12-07
$120 (Tea)
新加坡鹹蛋黃魚皮
檳城蝦面