2023-10-03
。O小姐。觀塘工業區食堂。日常。同舊同事約咗好耐嘅飯局,終於成行!首先黎呢間餐廳都唔係容易,地鐵站出咗之後向觀塘廣場方向行,跟住轉入去東廣場嗰邊一路向前行行到去工業大廈門口,仲要再轉入,因為佢係喺工業大廈入面過咗消防門再入😳好神秘!入到去,門面都唔錯喎,都幾靚仔,好彩我哋有預先訂位😀如果唔係Walk in又要等一段時間。由於其中一位朋友仲病緊,所以我哋就冇嗌到炸物,我哋先叫咗蟹肉牛油果他他,啲蟹肉都幾紮實。跟住仲叫咗個白酒忌廉煮紐西蘭青口,仲有配埋法包,呢個好食,好creamy,好多青口,大推!跟住仲叫咗個西班牙海鮮燴飯,雖然佢寫係二人份量,但係其實係超多😳我哋三條友都食唔晒!好足料,嗰飯唔會好淋,海鮮好多!最鍾意食蝦🙆🏻♀️飲品方面,叫咗個芒果菠蘿沙冰,幾好飲喎,又唔會太水,啱晒熱辣辣嘅天氣,同行有人就嗌咗杯朱古力, 個拉花幾靚😆甜品方面,本來想叫朱古力類,不過賣晒,最後叫咗個伯爵茶珍珠疏附你班戟pancake,本身對伯爵茶有寄予厚望嘅,不過配埋珍珠之後呢,感覺一般,珍珠好硬,嚴格嚟講係唔好食,好似夾硬放落去咁🙈總括嚟講,佢嘅咸食係可以嘅,甜品就一般般,可能我哋冇叫啱佢嘅signat
同舊同事約咗好耐嘅飯局,終於成行!
總括嚟講,佢嘅咸食係可以嘅,甜品就一般般,可能我哋冇叫啱佢嘅signature掛😅
埋單每人二百零蚊, $300有找,可以,或者可能下次午餐嘅時候嚟幫襯吓,睇吓會唔會有唔同嘅感覺。
下一餐去邊度食好?