2024-01-19 29 views
好開心同男友食糖水,知道佢唔鍾意食糖水但都會陪我,我地食完糖水就去睇戲,時間剛剛好,搵到叫做星十五既店舖,係尖沙咀地舖,好易搵,一入到去就是但坐低,環境上好四正,見到掛了一些字布,好有特式,仲有廚房部,佢地全部都係裡面工作!今次去咗間傳統甜品店,試咗佢哋嘅招牌頭椰皇燉鮮奶🥥,真係一試難忘!椰子嘅香味與鮮奶完美結合,入口即溶,香滑非常。佢哋用嚟做容器嘅椰皇新鮮得嚟,椰肉脆嫩,吸收咗燉奶嘅精華,一啖椰肉一啖奶,味道層次豐富得好驚喜😋。每一啖都令人回味無窮,感覺心情都變咗好🌟。燉奶嘅甜度控制得恰到好處,唔會太膩口,長長久久嘅甜味在口腔中綿延不絕🍮。而且,椰皇燉奶嘅溫度仲恰如其份,既能夠帶出鮮奶嘅濃郁,又唔會燙嘴,熱氣騰騰中帶住一絲絲清新意味🌬️,充滿熱帶滋味。椰皇裏面嘅燉奶細膩得令人驚艷,細滑得宜,仿如絲綢一樣滑過喉嚨,每一口都充滿咗幸福感🎶。簡直就係傳統與創新嘅完美結合,這款甜品唔單止係一份糖水,更係一種精緻嘅藝術品🖼️。你若擁有一顆愛嘗鮮嘅心,絕對唔可以錯過呢款獨特滋味嘅頭椰皇燉鮮奶。真心推介👍,下次一定會再來!仲要再讚埋呢一碗清爽呂宋芒西米露,有好多芒同埋西米露,芒果都係好清甜,西米露好有
仲要再讚埋呢一碗清爽呂宋芒西米露,有好多芒同埋西米露,芒果都係好清甜,西米露好有口感,仲要補充埋好大碗添!
不論環境上同食物質素都十分出色,兩款食過都好有味道,會介紹朋友一起來食 !