2019-09-22
今日去海洋公園哈囉喂當然要食返個哈囉喂大餐啦!👻見到有幾間餐廳都有Halloween 主題既套餐,最後決定黎海洋冰室食「血獄癲牢」哈囉喂全園祭套餐。入到餐廳見到已經換晒Halloween佈置,枱面換成監獄風格既餐紙。餐廳中心有一個監獄,仲有個假人囚犯😂餐廳天花都掛滿有關監獄既裝飾,都幾切合哈囉喂!「血獄癲牢」哈囉喂全園祭套餐制作需時20分鐘,首先黎左杯特飲-梳打橙汁。跟住主菜同甜品一齊上啦,食物造型都幾逼真,老鼠係炸帶子芝士飯團,飯團好脆口,入口啖啖芝士味,味道不錯!而芝士係紅色架,唔知係咪想營做到有血既效果。而老鼠下面既係炸魷魚🦑,好香脆,但略嫌粉漿多左啲。造型類似大腦既係雜菜,口感清淡,入面包住切成粒粒既小瓜。炒飯好有驚喜! 除左有原隻鮑魚,炒飯本身炒得好香好入味,有雞肉粒,而扮曱甴既係西梅,仲有一塊由薄餅做成既人形公仔。最後到甜品啦!2個甜品造型都好靚,意大利芝士餅真係好似一個橙🍊外面係朱古力,入面係好滑既芝士餅,個人覺得偏甜,鐘意甜食既朋友應該會鐘意。另外有bb手既係迷你朱古力撻,只係隻手已經同朋友玩左好耐😆個撻入口有濃濃朱古力味。走既時候發現原來門口位置有個俾人扮囚犯影相位,
餐廳中心有一個監獄,仲有個假人囚犯😂
餐廳天花都掛滿有關監獄既裝飾,都幾切合哈囉喂!
造型類似大腦既係雜菜,口感清淡,入面包住切成粒粒既小瓜。
走既時候發現原來門口位置有個俾人扮囚犯影相位,都幾搞笑。😆