《別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿》好一句唐伯虎點秋香經典台詞,入舖一坐下就見到掛係牆上,怪不得舖頭叫秋香,我太太一直想食的串燒店,真係有啲料到。舖頭嘅裝修令人有chill嘅感覺,不會有一般餐廳的庸俗,有自己嘅風格,我喜歡,最緊要係咩呀?就係攞正牌飲酒!食串燒梗係啤啤佢啦,好彩今日無揸車,真係爽到爆,盡情暢飲。 我們叫了一些串燒,前菜及煲仔飯,對我嚟講,主菜當然係啤酒。 前菜就叫咗太太喜歡的芥末八爪魚,佢去到日本餐廳都必叫,佢話味道正常。 炸樱花蝦餅,店員推介,真心好食,蝦餅外有樱花蝦,蝦味十足。 唐揚墨魚咀,呢個墨魚咀好大粒,好過癮。串燒我們叫了日本炸豆腐串,燒牛粒,燒日本黑豚,仲有好食再encore燒鷄皮,好脆好香。 威士忌燒蠔,喜歡食蠔及怕食蠔的都值得一試,有少少酸的醬汁,再加上葱段,不會有腥味。 鷄肝腎煲仔飯,材料十足,有鷄肝,雞腎,鷄肉,上面還有生鷄蛋,簡直係親子丼飯😋

我們叫了一些串燒,前菜及煲仔飯,對我嚟講,主菜當然係啤酒。