我專登開呢個acc就係為咗寫呢個食評今日我同朋友去食飯點了一個豬骨湯底和一個味噌湯底的拉麵佢來了一個墨魚湯底的我們告訴落單的侍應黎錯咗佢話"唔係!呢個係你哋叫ge,你啱啱係點呢個"我朋友"唔係喎,我哋冇叫呢個"個侍應就拎本menu過嚟,指住錯嗰個麵"你啱啱係指住呢個架,我啱啱覆你都係覆呢個,你都冇話錯,你明明係點呢個"因為我唔可以好確實咁話我哋冇錯雖然我都幾肯定我冇叫墨魚,因為我同朋友係講完"墨魚會食到d牙黑晒,我哋先決定點豬骨但我冇証據亦唔想大家尷尬我好聲好氣咁同佢講"咁唔緊要啦,咁請問可唔可以換比我哋"佢轉頭叫咗經理嚟呢位年輕的男經理同樣拎住本menu走過嚟"你哋啱啱係叫呢個架,你指比我同事都係指呢個,我哋冇錯"我心諗"我點餐嗰陣你冇企喺隔離睇住,你點知我叫咩?你又點知我指邊個,你根本唔知咩事就幫晒自己下屬"但我都係想同朋友開開心心食餐飯唔想嘈交我話"咁唔緊要啦咁請問可唔可以換"經理"唔可以喎,已經整咗,冇得換"我朋友話"但係我哋真係冇叫呢個,而我哋亦都唔食呢個"個經理最後先換比我哋我由頭到尾冇堅持自己冇錯,亦冇堅持係佢哋錯但個侍應同經理竟然咁堅持自己冇錯我哋冇人有證據我哋做客人的

我專登開呢個acc就係為咗寫呢個食評

今日我同朋友去食飯
點了一個豬骨湯底和一個味噌湯底的拉麵
佢來了一個墨魚湯底的
我們告訴落單的侍應黎錯咗

佢話"唔係!呢個係你哋叫ge,你啱啱係點呢個"
我朋友"唔係喎,我哋冇叫呢個"

因為我唔可以好確實咁話我哋冇錯
但我冇証據
亦唔想大家尷尬

我好聲好氣咁同佢講"咁唔緊要啦,咁請問可唔可以換比我哋"
佢轉頭叫咗經理嚟

但我都係想同朋友開開心心食餐飯
唔想嘈交

我話"咁唔緊要啦咁請問可唔可以換"
經理"唔可以喎,已經整咗,冇得換"

我朋友話"但係我哋真係冇叫呢個,而我哋亦都唔食呢個"

個經理最後先換比我哋

我由頭到尾冇堅持自己冇錯,亦冇堅持係佢哋錯
但個侍應同經理竟然咁堅持自己冇錯

我哋冇人有證據
我哋做客人的反而咁平心靜氣咁同佢講,問佢可唔可以換
換嚟的竟然係佢哋既繼續堅持

d野食得個鹹字
服務態度又咁樣

以後唔會再嚟
亦會叫朋友唔好去
2013-03-01
$125 (Dinner)