2015-08-20 436 views
其實我一向都係睇開飯,無諗過因為呢間野去開acc,真係諗起都嬲嬲地!早前見有團購,好像好抵咁任食3.5小時,見呢間野都出名,無睇開飯食評就買左啦!上星期跟男朋友食閒日,團購每位$80,加平日服務費$20/位,如假日就$40/位,咁我們就計埋$100/位啦,因為我買親團購,男朋友都唔會問我幾錢,但今次佢覺得超唔掂都忍唔住問我買幾錢,點知佢知左就話呢餐成二百蚊,使鬼係度食咩!!咁首先我們2:15左右到,好快有位坐,重要帶位條友是但見有位就點我們坐門口,所有人經過出出入入都會望住哂咁,其實我坐呢個位置真係好唔舒服,不過見好像無位轉就算,因為我好期待同好肚餓,點知佢拎左三張特定任食點心紙比我們,第一句話無蝦餃,我即係灰爆同勁嬲,好像特燈最貴既唔比人叫咁,但最搞笑係,點心紙每次只可以叫五樣野,但比三張紙囉!!跟住先叫點心,黎到原來每樣野得兩件/粒,所以一有野黎,就再比紙佢,佢有溜單,追佢佢問都未問就話整緊,真係唔肯該哂!!無茶水唔會自動加水,同叫服務員佢地一個推一個,最嬲係佢地黑哂面囉,我心諗咩料呀,我黎食野要受你氣!!第一倫叫左黑松露燒賣,食左係ok既,再叫第二次,佢無黎,到第三張紙叫既點心到

第一倫叫左黑松露燒賣,食左係ok既,再叫第二次,佢無黎,到第三張紙叫既點心到哂佢都未黎,我再追佢地,轉頭話我知無哂囉,心諗都唔知係咪既,貴既野唔比人叫,就呃人話無哂,點知到第四五張單既點心到左,佢又突然出現,不過無黑松露,佢係咁好多野溜單,追又唔理話整緊,食到我們差唔多飽哂,又突然出現既腸粉,黎到都唔想食,又厚皮!

因為我們坐門口,見到好多比我們遲既人黎,亦有一家幾口都係團購,心諗,佢地同我們一樣中哂伏,佢地咁遲黎好多野食都已無哂,因為我們一路食一路聽到服務生話呢樣無個樣無,前後都起碼四五樣點心無哂,特別係有蝦既點心, 好快無哂, 最好笑連點心紙都無,咁叫人點叫,真心想講,覺得蝕水就唔好做團購啦,又要收咁貴服務費,都唔知你服務左我d咩!野食又唔係好味,又服務差,真係明x ,稻x酒樓都好食過佢,兩條友食下午茶,叫自己中意食既野,二百蚊有找啦!
最後我們點左既點心有,燒賣,差燒包,牛肉,鮮蝦菜x餃,春卷,蝦腸(得平時一條剪開兩舊),差腸,炸雲吞,炒羅白糕,楊枝甘露,布丁,豆腐花,椰汁西米露,排骨同咖喱魚蛋,呢兩樣我覺得有點縮味,排骨我們無食哂,佢重話我們下次唔好,會比老闆罵喎,我都未投訴你d野縮左,點食呀!!其他野味道一般,比其他酒店再差點囉!

我再睇返食評,原來好多團購人同我一樣中伏,都係一開始就無蝦餃,我真心覺得呢個團購係呃人囉!!

總之無下次,食到一肚氣,不知所謂!
鮮果豆腐花,果然好鮮果
楊枝甘露同芒果布丁
羅白糕同差燒腸
2015-08-05
$100 (Tea)
Dining Offer
Group-buy