2018-12-11 529 views
確罐蝦(Kob Khun Ha),又係我地食野唔抹嘴嘅拉拉屎戰隊。話說,我地上次食完「成記牛丸」,大家都唔夠飽,所以就去咗旁邊一間新開嘅珍珠奶茶舖---享茶 Enjoy Time屎女人(黃)戰士:我杯綠茶多多。茶無茶味,益力多無益力多味,成杯野好似水咁。綠茶只係用劣質茶包沖出黎,結果一D 味都無。雖然服務態度幾好,地方又裝修得幾靚,有位可以坐同打卡,又主動俾我地用同一價錢(+$4)加3色珍珠(白玉、琥珀、黑糖珍珠),但都係第一次飲咁難飲嘅台式飲品。3/10分。屎DUM(黑)戰士:我杯混珠厚鮮奶就無咩特別,只係珍珠加咗奶,唔甜。而且因為有CREAM,所以飲完幾飽。其實整體黎講唔難飲嘅,但係唔甜囉, 7/10分啦。屎花(藍)戰士:杯芝士奶蓋四季春+混珠就令人失望啦!茶就似係用茶包沖出黎咁,無咩味,超淡。而且唔知點解,成杯係混唔埋,珠還珠,茶還茶,芝士奶蓋還芝士奶蓋,點攪拌都無用。至於混珠,只有黑糖珍珠有比較明顯分別,其餘兩款都差唔多口感,屬中規中矩。最重要嘅係,已經無飲哂杯野,但我飲完都想嘔。我估可能用咗D 劣質奶精。我今次俾5/10分,強調:D個分只係俾D 珍珠,一定唔會有下次。拉拉屎戰

綠茶多多+混珠

混珠厚鮮奶

芝士奶蓋四季春+混珠

拉拉屎戰隊CONCLUSION:白玉係白色的珍珠,無味。琥珀珍珠係淺啡色珍珠,聲稱會煙韌D,無味。野飲,無咩味。竟然食落最有味、最煙韌都係黑糖珍珠。如果大家想玩大懲罰嘅,不妨黎買杯珍珠奶茶啦!
2018-12-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
混珠厚鮮奶