2024-03-27 250 views
有日同朋友傾開話好難搵到啲又靚又好又靜靜地既cafe,佢即刻就話「唔係呀,我早排食左間ok wor」佢講大話!明明仲有個咁靚既景做咩唔講埋我地知!我地大概7點幾8點左右到,餐廳唔算好多人,雖然餐廳細細,但佢唔會放到啲枱好逼咁。好好彩比我地坐到個靚景位,我見睇到個海景!雖然餐廳個位置唔易搵,但係都真係要呢個位先見到呢個咁靚既景!我地揀左一個M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯($148),一個阿媽家姐(廚師發板)既意粉($138)同埋一個大阪燒脆炸雞翼($68),叫左杯爆谷綠鴦($46)M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯($148)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️超!級!好!食!因為我地超級鍾意食壽喜燒,佢完全有個種精髓。本身比我地個陣,我地見到啲汁好希身,但當我地溝埋隻蛋,個質地即刻傑身番,係同壽喜燒一模一樣。佢仲要比好多好牛肉,每兩啖都一定食到牛肉!牛肉唔會un唔會有根!呢個真係諗番起都想再食!鍾意食壽喜燒既大推呢個!廚師發板(煙三文魚配黑松露意粉)($138)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我地見,咦,咁特別既就多口問句係麥,鍾意黑松露既我地當然要試下佢啦!我地仲問左佢,廚師發板幾時會轉menu,佢地就細細聲咁話「嗯 每一段時間轉一轉」所
佢講大話!明明仲有個咁靚既景做咩唔講埋我地知!

M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯($148)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯

廚師發板(煙三文魚配黑松露意粉)($138)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
廚師發板(煙三文魚配黑松露意粉)
我地見,咦,咁特別既就多口問句係麥,鍾意黑松露既我地當然要試下佢啦!我地仲問左佢,廚師發板幾時會轉menu,佢地就細細聲咁話「嗯 每一段時間轉一轉」所以如果大家想食呢款既,就快啲去食喇,唔知幾時就無架喇!我地一撈個意粉就聞到黑松露味,食食下,發現碟邊其實係有啲鰻魚汁黎畫左個碟邊,配埋一齊好夾,又一大驚喜!呢個都一樣咁推介!

大阪燒脆炸雞翼($68)
⭐️⭐️⭐️⭐️
大阪燒脆炸雞翼
佢充滿住大阪燒既味道,但可能佢地唔想比雞翼既味搶左大阪燒,所以雞翼本身無咩味,無醃過,所以總係差啲差啲咁,但係中阪燒既味好出,啲醬都啖啖食到!

爆谷綠鴦($46)
⭐️⭐️⭐️
爆谷綠鴦
綠茶味好濃,所以唔覺意蓋過左啲咖啡味,但係佢用焦糖爆谷既甜味黎加強個飲品又的確幾特別!但只會推介比鍾意飲綠茶既朋友。

整體就係,食物好好食,地方都好乾淨,服務都好好,好快就黎幫手清理個枱,而且仲唔會催大家走,如果要係銅鑼灣呢個鬧市當中搵個地方舒舒服服靜靜地,又唔會限大家坐幾耐既,仲要有個咁靚既景(更加加分位)呢到絕對係不二之選!一定會再黎!
2024-03-21
M5和牛壽喜燒溫泉蛋意大利飯
廚師發板(煙三文魚配黑松露意粉)
大阪燒脆炸雞翼