週末要諗同小朋友去邊度食,搵到呢間喺荃灣嘅新小店,一睇到張相,諗都唔洗諗,就嚟呢度食一嚟到門口見到隻大黃蜂,小朋友已經好興奮。入到去仲誇張,每檯都有個頭喺度,心諗邊個嚟㗎,原來佢就係傳說中嘅柯柏文!入面仲係放超級辣嘅辣椒油㗎添,小朋友,唔好亂掂喎!老實說,食物選擇唔係好多,雖然有齊牛、豬、雞及魚,但配搭實在太新奇,雞雜及豬腸我唔啱了,所以可以揀嘅唔多,但勝在價錢都相宜蝦腐鯪魚餅湯米線 ($68)魚腐就食得多,蝦腐真係比較少見,蝦味就唔係好重,不過口感軟綿,好啱小朋友食;鯪魚餅入面嘅蔥粒好香口,口感彈牙,又係小朋友會搶住食嘅餸,不過有一塊就燶咗少少;除此之外,仲有菇、菜、豆卜及芽菜,非常豐富;魚湯真係好清澈,感覺上完全唔油膩,非常清甜,仲有濃郁嘅魚味,好有驚喜!魚湯烤魚湯米線 ($68)原來係一大塊輕輕煎過嘅魚,不過唔係魚腩部位,肉質唔係太嫩滑,不過勝在清清哋啦,如果魚皮冇浸過會更加香脆!就算隔咗一陣先食,啲米線仲keep到好煙韌,冇浸到爛晒,抵讚!芝士薯蓉燒蕃茄 ($26)幾新鮮嘅配搭,但全部一齊食會好腍,冇乜特別嘅層次,可能簡簡單單芝士燒蕃茄會更好味食物清淡健康,環境乾淨企理,絕對適

蝦腐鯪魚餅湯米線 ($68)
蝦腐鯪魚餅湯米線

魚湯烤魚湯米線 ($68)
魚湯烤魚湯米線

芝士薯蓉燒蕃茄 ($26)
芝士薯蓉燒蕃茄
芝士薯蓉燒蕃茄

食物清淡健康,環境乾淨企理,絕對適合一家大細嚟食呀!

哦!原來博派係變形金剛入面嘅正派角色!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$68 (Lunch)
蝦腐鯪魚餅湯米線
魚湯烤魚湯米線