2015-05-24 582 views
今晚同老友去尖沙咀行開街!所以專程再次拜訪武士 Sam,依間小店真喺越嚟越出名!晚上八點時間依然成班人喺到排隊!排咗大約十分鐘左右,終於可以坐低飲啖茶!綠茶任飲喺依嘅到常識,依然欣賞味道非常濃厚!見又有新出品,所以今次叫咗依個《九州地獄拉麵》!一樣都喺硬麵,濃湯!依碗拉麵雖然見佢紅當當,但真係唔夠辣!對於個人嚟講,根本都唔辣添!但當飲第二啖湯時,竟然飲到第二種鮮味!吓,鮮味?無錯,真喺鮮味!好好奇問吓武士 Sam,究竟今次依個新出品有咩特別呢?武士 Sam 依然都喺含糊不清咁,但終於都走漏口風話,今次依個《九州地獄拉麵》加入咗九洲風味特制嘅辣椒油,加上花生、黑椒、山葵同魚介!咁魚介喺咩料呢?我問返 Google 神,魚介即喺魚類同有介甲的水生動物!依啲咁專業嘅學問,我真係識條鋼咩?雖然唔知喺咩嚟,但只知湯底味道效果幾有層次咁!如果只得全辣味的話,其實同食碗雲南米線冇分別!叉燒、麵底同流心蛋欣賞之處真喺唔多講,因為之前都講過好幾次點好食!總體嚟講,依個《九州地獄拉麵》辣得嚟有層次,就喺依碗拉麵精要所在!下次有時間,真喺要再嚟試吓!110蚊,試過就知道抵唔抵食!

九州地獄拉麵

$110 (Dinner)