1K
2017-04-30 2138 views
作為新界西,黎筲箕灣嘅機會唔多,上次咁啱黎到東大街,本來都好想一試咁有名嘅雞蛋仔,可惜當日超多人排隊,只好放棄。復活節假相約朋友行下山,早餐選擇左安利,勁好彩,唔知係咪時間早,唔洗排隊明明食飽哂,諗住難得黎到呢邊,都去睇睇低調高手咩環境,果然係早起的鳥兒有蟲吃,居然唔洗排隊,開心死!人氣甚高,平日不乏人龍,店內配有電子屏幕,方便叫號,口味唔變,經營點都要變要進步。而家雞蛋仔花款、口味多不勝數,低調高手只供應雞蛋仔、格仔餅,依然咁好生意。定價 $17/底,買兩底 $32,平1蚊,索價都唔算過份。唔好再提舊屎幾錢底喇,呢類小食只有愈黎愈貴。正宗雞蛋仔 $17寫到明使用美國品牌無鋁泡打粉,客人食得更安心。雞蛋仔即叫即做,落單後大概等左10分鐘,新鮮熱辣,為免影響味道,相機食先要快。粒粒都好完整,幾靚仔,不過輕輕掂一下已經散左一忽,證明真係脆到冇朋友雞蛋仔帶明顯牛油香,食落煙韌,蛋味較淡,略為失色,但能夠做到外脆內軟都相當唔容易!佢地嘅蛋漿並非填滿,所以既實在,又唔會好似食緊蛋糕。整體都冇令我失望呢!特別係唔洗排隊下能夠食到,點都加少少分。要我排上幾十底,免了。暫時未諗到有一樣野令我覺得要排好

正宗雞蛋仔 $17
寫到明使用美國品牌無鋁泡打粉,客人食得更安心。
正宗雞蛋仔
佢地嘅蛋漿並非填滿,所以既實在,又唔會好似食緊蛋糕。
正宗雞蛋仔
整體都冇令我失望呢!
特別係唔洗排隊下能夠食到,點都加少少分。要我排上幾十底,免了。暫時未諗到有一樣野令我覺得要排好耐隊都要食的。
經過又唔洗點排嘅,真係要試下。
2017-04-14
$17 (Lunch)