之前係openrice見到D相都幾靚 所以都黎試下 過一個Chill chill既下午 可惜好令人失望下晝2點鐘黎 樓下滿座 所以揀左上層。上飲品既時候 我地先發現佢係用外賣杯,然後圍觀上層其他客人 都係全部外賣杯。心諗呢間Cafe都幾奇怪 /唔環保後期先發現上層先係外賣杯 下層先係玻璃杯(原因不明)  職員都冇提醒過。如果一心想打卡可以唔洗黎。Cafe Pastacchio $60原本係Openrice睇相 用玻璃杯可以影到開心果忌廉+Espresso 個2層 而家望落得同玻璃杯相比少一半 咁 呢個價唔值得。但個開心果忌廉係幾濃。Iced Chocolate $65太貴。用Signature既價錢飲杯唔Signature既飲品。後期我地落樓下斟水區斟水(玻璃杯),上番樓上途中俾職員叫話唔可以拎玻璃杯上去  話樓上有斟水區(外賣杯)叫我地上去倒番D水落外賣杯 再拎番2隻玻璃杯落黎lol 非常奇怪既要求 開Cafe但上層唔俾用玻璃杯? 怕打爛定怕有客人拎走隻杯? 怕員工拎上黎打爛既話大可以逐杯拎,我相信黎得Cafe既客人都唔會趕時間。其他原因就唔想深究  可以用莫名其妙去形容。食物就屬於

下晝2點鐘黎 樓下滿座 所以揀左上層。

心諗呢間Cafe都幾奇怪 /唔環保

Cafe Pastacchio $60

而家望落得同玻璃杯相比少一半 咁 呢個價唔值得。
但個開心果忌廉係幾濃。

Iced Chocolate $65

開Cafe但上層唔俾用玻璃杯? 怕打爛定怕有客人拎走隻杯?

其他原因就唔想深究  可以用莫名其妙去形容。

食物就屬於正常味道,上餐速度都還可以。

Kimchi Carbonara
Kimchi味幾香

Brioche French Toast
成餐黎講,食物可以。但咁既體驗唔會想黎下次。
2023-03-05