2020-11-02 145 views
其實新開無耐的食店,第一次睇個名,原全唔知道係食土耳其菜😂其實睇裝潢係濃濃好舒服的中東風,但食食下先確定係黃店,個名係講緊正苦四眼婆,咁個名意思就清晰。題外話唔知唔陪人手定當日無人,見到唔知係唔係老闆定經理既人,樓面只有佢一人,落單招呼人等等,仲要不停調飲品,雖然佢超忙但態度仍然保持得好好。無花果石榴沙律簡單好食的沙律,無花果好食,不過石柚真係太多核🤣我唔識食,但成個沙律的重點在於當中的芝士,味道相當配合中東串燒中東皮塔餅有雞肉和羊肉,和一些洋蔥、青椒串在一起,燒得剛剛好,連不吃羊怕羊騷味的人都覺得好好食,配埋個塔餅超滿足乳酪 黃咖哩雞 配中東香草飯咖哩唔辣,但十分香,乳酪的配合令味道升華,雞肉冧冧地但肉質相當好,配上細細粒的香草飯一流咖啡紅棗茶朱古力蜜戀荔枝玫瑰跟餐本身已經連飲品,所以想飲特色飲品要另外叫,所以變成飲兩杯🤣不過好飲飲多杯是常識吧最後不得不說,質素相當高,計上黎價錢真的不貴,一黎中東菜很少有餐跟,二黎價錢比我所知的中東菜真的較便宜

無花果石榴沙律

中東串燒中東皮塔餅