2021-09-19 36 views
平日喺旺角,朋友建議去618上海街食午餐,因為嗰度多新餐廳。唔知係唔係位置問題,平日午市618真係唔多人,係有一次夜晚經過見要排隊。所以大家如果平日去旺角,可以考慮下去618食飯。其實同朗豪坊好近。除卡位外,普通枱冇人坐環境幾靚,乾花吊喺天花板,幾有情調午餐共有11款,都幾多選擇有餐湯、沙律、主菜、雪糕、飲品,算豐富是日餐湯係粟米湯,不過麻麻地。似開粉嗰啲粟米湯。煙三文魚凱撒沙律 :食咗片三文魚先記得影唔好意思香辣意式茄乾蝦球意粉 :粉量唔算多,不過味道還可以。好多蝦,size都唔算細自家製椰香咖哩豬扒配飯 : 雖然自住家製咖哩,但又唔覺得好特別。所以我只係食咗少少。Lucky's 黑松露鮮野菌薄餅 : 呢個最抵食,pizza有8份,最後食唔晒要拎走兩份。味道可以,雖然唔係好香黑松露味,但芝士都幾夠多雀巢雪糕,當日有雲呢拿、紅豆、香芋味道不過雀巢雪糕味道一般,食唔食都冇所謂

除卡位外,普通枱冇人坐
環境幾靚,乾花吊喺天花板,幾有情調

午餐共有11款,都幾多選擇
有餐湯、沙律、主菜、雪糕、飲品,算豐富

是日餐湯係粟米湯,不過麻麻地。似開粉嗰啲粟米湯。

粟米湯

煙三文魚凱撒沙律 :食咗片三文魚先記得影唔好意思

沙律

香辣茄乾蝦球意粉

椰香咖哩豬扒

鮮菌黑松露薄餅

雀巢雪糕,當日有雲呢拿、紅豆、香芋味道
不過雀巢雪糕味道一般,食唔食都冇所謂
雪糕

鮮菌黑松露薄餅