2021-03-28 73 views
裝修特別有台灣氣息,而且主要係後生仔女幫襯,禮拜日12點幾入座,過一陣就已經要排隊,見其他人話食到台灣嘅味,睇吓點😏細魯肉飯: 台灣嘅賣相唔係切粒嘅,係比較爛多少少但又未至於肉燥飯嗰種爛,調味可以,但唔覺係台灣嘅味道。牛肉米:賣$49以為係細細碗,原來份量好足,有成4-5舊牛肉,有牛肉味,湯底偏甜,用新竹米粉,呢個值得推薦,但同行友人話都係唔及茶木個牛肉麵,但我覺得以價錢來講呢個稍勝。刈包: 腩肉,砂糖,花生做餡嘅甜包,台灣人係鍾意咸咸甜甜咁食嘅,ok啦。鹽酥雞: 呢個以為Signature,點知係無味嘅,似脆唔脆咁,越食越油,食一半無食了。海苔培根蛋餅: 成個餅幾鬆散,正常嘅手抓餅加一隻蛋嘅蛋皮,好彩佢有台灣甜辣醬先似番台灣野咋。

無味鹽酥雞
刈包