2016-07-28
舍妹今天休息,相約了姐我在太子談心。於是,一收工就急急腳飛奔去聚會。餐廳唔算難搵,可能本身係地膽關係吧。裝修幾cafe style,新開張無耐所以人流唔太多,我倆可以享受輕快隨意的歌曲,正是收工想要放輕鬆的寧靜一刻。二人晚餐368前菜賣相精美有點驚喜黑松露鵝肝多士雖小巧但做到外脆內軟,多士索了油香不錯。巴馬火腿蜜瓜,爽口帶點咸香。煙三文魚露荀卷,脆綠青新而三文卷份量落足料。我地一致覺得美味排名如下:三文卷,多士,蜜瓜。凱撒沙律量不多但擺盤靚,芝士碎剛剛好,包粒都香脆。蘑菇忌廉湯味道有點稀,雖口中嚐到菇菇和香草,但如果濃點就更好。澳洲牛柳扒她叫了七成我好久沒吃咁熟了,幸好不0鞋口,也見有不少肉汁。芝士燒肉焗雞胸平時不喜吃雞胸但因有芝士今日點上,煙肉加芝士加雞都幾夾,雞肉肉香草掩過更入味,喜歡濃味食物的正合此道。甜品焦糖燉旦樣子,strawberry又大粒鮮紅,旦味好重焦糖味甜香。朱古力心太軟估唔到咁落本有好大球曲奇雪糕加好流心兼有濃郁可可既心太軟,完全不甜膩,雪糕好幼軟食得出用上靚料,曲奇軟粒好好,她跟我都好滿意。凍朱古力味道幾香呀,濃度恰好但忘了走cream lol 伊。士多啤梨沙冰
黑松露鵝肝多士雖小巧但做到外脆內軟,多士索了油香不錯。
巴馬火腿蜜瓜,爽口帶點咸香。
煙三文魚露荀卷,脆綠青新而三文卷份量落足料。
我地一致覺得美味排名如下:
三文卷,多士,蜜瓜。
量不多但擺盤靚,芝士碎剛剛好,包粒都香脆。
味道有點稀,雖口中嚐到菇菇和香草,但如果濃點就更好。
她叫了七成我好久沒吃咁熟了,幸好不0鞋口,也見有不少肉汁。
味道幾香呀,濃度恰好但忘了走cream lol 伊。
用鮮果打成又幾有heart bor,fresh得來又唔酸,也沒我最怕的人工甜。
曾經半年前試過Amour系列的其他店,覺得油麻地做得比mk的整體較好,環境不俗。今次來倒更開心呀,新店關係吧,感覺這是旗下最有質素的,一定有下次。