(Non-member)
2009-07-21 10 views
一直想試菓一道, 所以同朋友來食dinner.我叫左"有機蕃茄蒜片帶子花虎蝦炒天使麵" $58, 轉意大利粉, 因為我唔鐘意天使面lack of tender的texture.另加$18配湯, 包, 甜品和飲品. 因為好似好抵咁!1.是日餐湯係南瓜粟米湯, 都唔錯, 幾清甜, 又唔太creamy. 餐包售罄,改為半塊的墨西哥薄餅, 咁細塊, 其實變相唔抵, 仲要加上冇味冇道! 好唔滿意, 但又奈佢唔何, 勁無奈!2. Main course上場, 都好大碟, 帶子唔大粒, 約有3粒, 蝦有4隻左右, 但唔新鮮, 只食都一陣雪味和腥味, 即吐出來. ,個意粉雖然係in tomato sauce(貪佢惹味), 但係totally tasteless!而且個汁水汪汪, 似湯意粉! 但唔好唔記得, 這個意粉個名係"炒意粉"! 超失敗!3. 甜品可選紅茶荔枝果凍或紅豆沙. 其實我兩樣都I麻麻, 但最後都叫了紅豆沙. 嘩, 個紅豆沙真係改錯名, 應該冠名"紅豆殼糖水". 個糖水水汪汪咁, 一啲都冇起沙, 用匙搞吓, 但下面沈底的又唔係粒粒紅豆, 而只剩下紅豆殼. 咁即係算點呀? 我估計, 係佢地猛
一直想試菓一道, 所以同朋友來食dinner.

3. 甜品可選紅茶荔枝果凍或紅豆沙. 其實我兩樣都I麻麻, 但最後都叫了紅豆沙. 嘩, 個紅豆沙真係改錯名, 應該冠名"紅豆殼糖水". 個糖水水汪汪咁, 一啲都冇起沙, 用匙搞吓, 但下面沈底的又唔係粒粒紅豆, 而只剩下紅豆殼. 咁即係算點呀? 我估計, 係佢地猛溝水落煲糖水度, 結果搞到稀晒. 好唔掂, 根本係對食物和烹調欠缺誠意的表現!
4. 飲品要了柑桔青檸. 這是唯一我冇bad comment的item! so far so good, though nothing special!
5. Service/ Serving Pace: 順便一提. 當我地order完之後, 我朋友問個waitress大約要等幾耐, 而且個語氣係都幾serious. 我怕個waitress難堪, 所以都語帶輕鬆咁叫朋友唔使咁serious. 但之後朋友解釋話佢地好慢, 上次足足等左半個鐘! 今次個waitress就話大約等15分鐘吧!t's fair if it is made upon order! 但上次個朋友等了半個鐘就真係好點過份. 而今次我地個pace 都ok, 直至叫糖水就出事, 我地叫左上糖水之後, 7-8分鐘都仲未來, 之後我地向另一位waiter催多一次, 而先前個waitress見到我地催之後, 即刻指著出餐位置話"嚟緊!嚟緊!", 咁我地味照等囉, 仲知道佢地手腳慢, 即時叫定埋單. 但收錢又鬼咁快喎, 結果找完錢之後, 個兩碗話"嚟緊!嚟緊!"的糖水先送來. 我地兩個都極唔明白, 糖水都係預先煲好, 只要用碗盛上即可, 但都唔明掂點咁費時間. 而且, 千呼萬喚的so called"紅豆沙"的質素又係不堪入口可言!
So at last, I just want to say, that was a really bad... dinig experience! And of coz, never come again!