2018-10-07 51 views
今次試下呢間將軍澳火鍋店。睇咗好多人嘅review,都比較少人叫冬瓜盅湯底,我哋都猶疑咗一陣,但店長推介,決定試下。冬瓜盅湯底有蟲草,蟹柳,瑤柱,雞腳,蝦米,仲有成隻花蟹,湯底真係好鮮甜,值得飲多幾碗。兩個人胃口有限,叫咗以下幾樣嘢:鮮打蝦滑 (網球 size)。黑蒜黑松露牛丸 (8粒)。頂級安格斯牛頸椎 (例牌, 大約25片)。蔬菜拼盤 (唐生菜,娃娃菜,蕃茄,金菇,土豆片,蘿蔔片)。以上幾款可能好多人都食過,除咗黑松露黑蒜牛丸,味道比較特別,手打牛丸裏面有黑松露醬。安格斯牛頸椎幾有噍口同牛味,最多滾十零秒就ok。 蔬菜拼盤所有都非常新鮮!總括嚟講呢一間火鍋店有啲驚喜,尤其是個冬瓜盅湯底,雖然店有啲狹窄,但食物水準同服務真係唔錯,同尖沙咀嗰啲高檔火鍋店差唔多,值得推介!
今次試下呢間將軍澳火鍋店。

兩個人胃口有限,叫咗以下幾樣嘢:

鮮打蝦滑 (網球 size)。

黑蒜黑松露牛丸 (8粒)。

頂級安格斯牛頸椎 (例牌, 大約25片)。

蔬菜拼盤 (唐生菜,娃娃菜,蕃茄,金菇,土豆片,蘿蔔片)。

2018-10-05
$320 (Dinner)