(Non-member)
2012-07-02 74 views
尋日去完會展就諗住找個地方坐下,又餓餓地,coffee shop就唔好啦~~~於是就醒起灣仔近教堂有間outback......下午茶時間近窗口位都差不多坐滿,lucky有一張可以坐,啊超累的說﹗tea time 係a-la-carte menu,所以我地3個人叫左唔少野食:bushman bread送的,出名之作,不用多說aussie cheese friesd芝士溶曬在薯條上面,熱到出煙,食得太急,舌頭好痛但真的好好味bushman mushroom呢個係我的心水,juicy的炸蘑菇您可以去邊度找﹖呢兩個頭盆都係跟ranch醬,熱的食物配上雪凍了的醬,真係好好好味﹗﹗﹗我每次都沾了好多,所以叫了server再俾多個dressing,免費的。half ribsd人成日拎呢度d ribs同ruby比,我個人就比較鐘意食呢度的ribs,因為有0趙口,香口d,真係似條骨。ruby0個d太淋,d肉太梅,甩曬出黎,唔係唔好食0既,不過感覺麻麻地....呢度0既會配了cole slaw酸菜同fries薯條。alice spring chicken呢個菜的吸引之處在於佢0既配搭度,我講的是芝士同雞

bushman bread
送的,出名之作,不用多說

aussie cheese fries
d芝士溶曬在薯條上面,熱到出煙,食得太急,舌頭好痛
但真的好好味
bushman mushroom
呢個係我的心水,juicy的炸蘑菇您可以去邊度找﹖

half ribs
alice spring chicken
呢個菜的吸引之處在於佢0既配搭度,我講的是芝士同雞肉的組合,outback呢款很好。其實一個人就咁食一個當lunch係ok的,如果食埋其他野我會覺得有點漏......不過呢個我推介的﹗

lamb chop
有得揀成數,我選了7成,煮的岩岩好,滿意﹗
seasonings有的,不會太多,味道好香又多肉汁~~

飲品:
bango bashx2
lemon squashx2
pussy footx2
我地每人叫了兩杯,慢慢吃,慢慢飲,足足歎了over3個鐘,正﹗
Other Info. : 環境好,樓上的關係可以看到街境~~~美式的氣氛加澳洲的佈置,very relaxing~~~
  • bushman'shroom
  • ribs