2023-10-23
淥鼎記 地址: 觀塘觀塘道414號1亞太中心8樓 #yauyau_觀塘 推薦指數:7.5/10 今次一年半週年紀念帶左女朋友去觀塘一間火鍋放題,一次過滿足女朋友打邊爐同食酸菜魚嘅願望。間嘢都幾抵食,唔會因為多左款式餸菜就俾啲差嘢,價錢同食物對比我食過一間喺佐敦又係食酸菜魚加邊爐放題叫倫X私房菜嘅好太多。 爵爺套餐無限時火鍋放題 $378/ppl (另收加一) 錦繡前菜(一次性) 都係啲基本小食,不過有誠意,有泰式鳳爪同牛肚絲啲高成本啲嘅嘢食。 日本直送時令刺身(一次性) 呢個有帶子、三文魚、大甜蝦、唔知咩貝類刺身同鮑魚,全部都好新鮮, 拍得住啲連鎖壽司店。 主菜 (六選一)(一次性) 我哋揀左酸菜魚,個麻香整得好好,有十二X嗰個feel,啲魚就冇麻辣風X嗰啲咁靚架啦,但都係中上貨式。仲有好欣賞佢冇特登放好多平嘅配菜落去借啲意塞飽你個肚,每樣嘢個份量係好reasonable,你食哂咁多樣嘢都唔會好飽,係好舒服咁食到最尾。 無限時火鍋放題 -包頂級手切牛x1 & 豪華海鮮拼盤x1(一次性) 湯底揀左莞茜嗰個,去到呢個位食埋佢送嗰兩碟靚嘅牛同海鮮,再食啲菜都飽架啦,成個用餐係好舒服。其他普
地址: 觀塘觀塘道414號1亞太中心8樓
#yauyau_觀塘 推薦指數:7.5/10
爵爺套餐無限時火鍋放題 $378/ppl (另收加一)
錦繡前菜(一次性)
日本直送時令刺身(一次性)
主菜 (六選一)(一次性)
湯底揀左莞茜嗰個,去到呢個位食埋佢送嗰兩碟靚嘅牛同海鮮,再食啲菜都飽架啦,成個用餐係好舒服。其他普通牛同火鍋配料係任叫,有出前一丁同女朋友最鍾意嘅魚皮餃。啲餃類好多款,食得女朋友好開心。
最尾有haagen dazs 雪糕,補充翻佢啲嘢飲都係任拎。
味道: 4/5
服務: 4/5
環境: 4/5
番兜: 4.5/5
#觀塘美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #觀塘打邊爐 #放題 #打邊爐 #淥鼎記