2018-02-21
舊式嘅小店我一向都支持.. 今次獨自行完黃金就揾野食.. 依家的確多左好多台式牛肉麵店掘起.. 就決定試試呢間小店喇.. 裝修簡單水泥牆水泥地加一點掛畫點綴一下.. 睇睇下掛畫有啲係幾好笑架.. 自行畫單.. 選擇種類不算多.. 另外台式飲品有分3個容量.. 的確係方便細食嘅女仕們.. 當然不是在說我喇..肉燥燙青菜: 咁嘅配搭的確可以食多碗白飯就剛剛好.. 不過燙青菜就個量太少變相咸左少少.. 總算試到肉燥味道.. 挺好的.. 薑汁桂圓紅棗茶: 熱飲嘅份量就只有一個容量.. 而且隻杯都普通紙杯.. 無左相機食先嘅衝動.. 本身飲品係健康養身茶.. 入面仲有薑片紅棗粒.. 夠足料.. 半筋半肉牛肉麵: 當一上左碗麵俾我之後... 我明白"古早的由來"咯.. 因為一夾就見到完整一大舊牛肉件.. 筋位同肉位分佈平均.. 一咬落去啖啖肉.. 哈哈.. 感覺似係男人嘅恩物咁.. 而且牛肉量都好多.. 湯底夠濃再加埋少少辣菜甫.. 更加惹味.. 食唔停口.. 這次獨樂樂的百元大餐.. 原來食台灣野一餐都差不多.. 我下一次會再試其他款嘅小食.. 挺多元化嘅小店.. 連麵線都會.. 集中台
裝修簡單水泥牆水泥地加一點掛畫點綴一下.. 睇睇下掛畫有啲係幾好笑架.. 自行畫單.. 選擇種類不算多.. 另外台式飲品有分3個容量.. 的確係方便細食嘅女仕們.. 當然不是在說我喇.. 肉燥燙青菜: 咁嘅配搭的確可以食多碗白飯就剛剛好.. 不過燙青菜就個量太少變相咸左少少.. 總算試到肉燥味道.. 挺好的..
這次獨樂樂的百元大餐.. 原來食台灣野一餐都差不多.. 我下一次會再試其他款嘅小食.. 挺多元化嘅小店.. 連麵線都會.. 集中台灣知名美食於一身..