2021-08-09
荔枝角隱蔽到極嘅工廈Cafe,上到去座位幾有心思,有室外室內,有榻榻米有sofa 都幾chill慢煮白味噌豬鞍一上台真係哇~咗出聲。豬鞍肉厚過我面皮又大過我塊面😂但一切落去居然係粉嫩又軟腍 火喉啱啱好👍 少少鹽同胡椒粉已經帶出到佢本身嘅豬味🐷最令我驚喜嘅係佢底下超順滑嘅薯蓉配上一粒粒嘅配菜🤩有啲好有爽類似軟骨嘅物體,又有椰菜粒青瓜粒!醬汁都食得出淡淡咸香的味噌,真係好過癮🤪🤪大大力堆1855封門柳,薯條,燒蒜,阿根廷醬Medium rare 外焦內軟,切開無難度,油脂唔多仍富牛香味🐮 幼薯炸得香脆 但可能我食得太鹹略嫌覺得唔夠調味,好在阿根廷醬就啱啱好彌補到呢個不足😘 其實即係當地嘅青醬,滿滿香草清香襯托肉汁,清甜又微酸微辣。🥰🥰其實封門柳都好出色但相較之下就冇豬鞍咁驚喜。冬陰功炸軟殼蟹意大利飯一整隻嘅軟殼蟹炸粉唔厚又炸得香脆!而且真係好重冬陰功味!濃度好似去咗泰國咁🇹🇭🇹🇭香得嚟又唔辣,啱晒掛住泰國嘅香港人😂🥲 意大利飯都係跟傳統城偏硬,多汁又多飯 好味又新奇,同樣地大大力推👍總括而言我覺得以小店嚟講,樣樣都可以話係滿分💯 特別係店員嘅服務同情商管理😂事緣有兩個西客自己遲到又鬧店員(
慢煮白味噌豬鞍
1855封門柳,薯條,燒蒜,阿根廷醬
冬陰功炸軟殼蟹意大利飯
事緣有兩個西客自己遲到又鬧店員(好粗俗嗰種)取消咗佢地個OpenRice訂位🤷🏻♀️明明一件小事都要大大聲鬧到成間舖都聽到。店員一直都好聲好氣好禮貌咁同佢解釋👏🏻👏🏻👏🏻擺到明係個客自己遲到仲要咁唔要面死雞撐飯蓋,無理取鬧自己,完美展現出西客嘅無恥與丟架。
作為被迫聽佢嘈嘅食客,要喺到為店員抱打不平,你真係冇做錯㗎!😤