2024-07-04
📍 韓大叔大排檔- 九龍城好耐冇食過韓國嘢~今日好好食番餐🐥🍻一次過滿足3個心願❣️聽講最近餐廳仲做緊🍻720ML清酒買一送一既優惠🍻無分日/夜,幾時都可以啤一啤佢🍻✨ 熔岩芝士炸雞(原隻)呢個我吃過最邪惡的雞,金黃色的起士裡充滿著芝士,更重要的是起士濃厚牽絲,咬下去越拉越長足足快能拉到一公尺,重點沒影響雞肉質,吃起來還是鮮嫩多汁🐥✨ 醬油蟹配紫菜拌飯好俐落地將蟹蓋上滿滿嘅蟹膏同紫菜拌飯混合,再裝落蟹蓋🦀蟹膏拌飯單食已經有濃郁回甘嘅蟹膏香,如果連埋蟹肉一齊食就更鮮甜😙蟹膏完全無臭腥味🫶🏻✨ 辣拌醬鮑魚水冷麵原隻鮑魚係最吸精🤩裡面的冰塊是高湯,店員說吃法就是先把高湯冰塊敲碎再開吃~個人覺得冰冰涼涼不用加醬就可以了,而我選擇的係辣伴醬,覺得蠻特別的,這碗真的是天氣熱時,可以來吃上一碗~✨ 黑松露薯條蛋黃松露醬上面有黑松露脆脆,個醬超香!薯條熱辣辣好好味😋✨ 原味炸雞翼每隻都係新鮮熱辣炸起,外皮好香脆,裡面亦都冇overcooked 🥢✨ Cassl酒330ml下晝當然都要啤一啤佢🍻乾杯🍺韓國出名嘅青提子汁🫶🏻✨Haitai青葡萄汁
好耐冇食過韓國嘢~
今日好好食番餐🐥🍻
一次過滿足3個心願❣️
聽講最近餐廳仲做緊
🍻720ML清酒買一送一既優惠🍻
無分日/夜,幾時都可以啤一啤佢🍻
✨ 熔岩芝士炸雞(原隻)
✨ 醬油蟹配紫菜拌飯
蟹膏完全無臭腥味🫶🏻
✨ 辣拌醬鮑魚水冷麵
原隻鮑魚係最吸精🤩
✨ 黑松露薯條
蛋黃松露醬上面有黑松露脆脆,個醬超香!
薯條熱辣辣好好味😋
✨ 原味炸雞翼