2020-04-24 1086 views
準備迎接放假的心情,總係想食返個好少少的Lunch~呢間Mee...lemongrass一直都有唔少人幫襯,最近多左人叫外賣,而我就比較中意坐低慢慢食,四個人岩岩好Mee…喇沙 $78經典喇沙口味無得輸,材料豐富,有大蝦、蜆肉、蟹柳、魚蛋、豆卜、雞蛋,平時會覺得係出面食蝦有d麻煩,但千祈唔好miss左佢地既大蝦,大大隻鮮美爽口彈牙,包你唔會後悔。最讚係麵條用上傳統油麵加米粉組合,掛湯米粉口感柔軟有嚼勁,油麵滑而煙韌,一次過食到兩種質感。無骨海南雞喇沙 $78喇沙湯頭濃稠適中,唔會過膩,椰味香甜,後逐帶有微辣的餘韻,有種越食越刺激的感覺,朋友忍不住喝掉半碗。無骨海南雞用上雞胸肉,質感鮮嫩不乾,除海鮮以外,雞肉係喇沙的另一好配搭。馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配喇沙 $78厚切豬扒大大件,炭燒風味頗有特色,既可以保持肉質嫩滑,又可以鎖住蜜汁豬扒的肉汁,配喇沙或撈檬同樣好食。最後以$32追加香芒椰汁糯米飯,整到好似手握壽司一樣的芒果糯米飯,打卡同味道一樣咁出色,芒果香甜多汁,糯米飯煙韌軟熟,另附上椰汁可自行添加份量。

Mee…喇沙 $78

無骨海南雞喇沙 $78