今日放假行下搵下有啲乜嘢食,之前經過見到呢間位於大本型foodcourt出面嘅旺記冰室都有唔少人食,仲聽聞啲滑蛋好好食,星期日都有下午茶餐,所以一於試下。🤣等咗一張枱就入得,週末下午都幾滿座,環境算幾舒服,啲枱都唔迫,侍應亦幾有禮貌。下午茶餐有7️⃣款揀,唔算太多選擇但都有唔同款式,價錢亦幾大眾化,餐已包熱飲。我就叫咗B餐嘅鮮忌廉雞湯鮑魚火腿絲通粉餐($38),配鮮牛油麥包多士🍞同4.3牛奶炒日本滑蛋🥚。個通粉嘅質感好好味,一啲都唔淋,最重要係佢個湯真係好好飲,好正,雖然唔係creamy果種但好入味,佢寫湯頭係用鮮雞🐔淆製的,我亦都覺得真係無味精。多士同炒蛋都好食,多士特別在係用麥包,而且熱辣辣好鬆軟;炒蛋都好香好滑份量仲唔細。我呀爸呀媽就各自都叫咗F餐炸南乳雞髀餐配薯條($38),雞髀🍗Size都ok,唔算巨型,但略嫌乾身咗啲唔夠Juicy,味道我覺得都唔錯,偏淡嘅南乳味,不過我爸媽就嫌唔夠鹹。伴碟嘅炸薯條炸得好脆,而且仲有啲沙律🥗菜添。👍🏻👍🏻呀爸加咗$10要椰汁紅豆冰,佢話都唔錯,好濃椰汁🥥味,而且上面果啲好似係椰汁沙冰,夠哂冰涼。總括嚟講,大眾價錢,性價比高,回頭率大。😁😁😁

鮮忌廉雞湯鮑魚火腿絲通粉

炸南乳雞髀餐
椰汁紅豆冰

總括嚟講,大眾價錢,性價比高,回頭率大。😁😁😁
2019-06-30
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
鮮忌廉雞湯鮑魚火腿絲通粉
炸南乳雞髀餐