2020-01-25 51 views
喺呢個高興嘅年三十晚,與家人團聚嘅時刻,我哋一齊去咗喜相逢共進晚餐!我哋食嘅時間相對比較早,仲係未天黑,食完就可以去行下街啦店舖乾淨企理簡單舒適 ,令人坐得好舒服。餐牌有好多唔同種類嘅小食, 同埋各式各樣嘅餃子, 有煎嘅, 亦都有湯嘅 ,任君選擇。 同時亦都有唔同嘅飲品 ,每一樣都好吸引,我哋都揀咗好耐, 猶豫食邊一樣好 ,因為樣樣都好想食!!! 最後點咗四個菜 ,有麻豬耳, 水晶皮蛋 ,韭菜豬肉湯餃, 同埋重慶小面。 率先送上嘅就係麻辣豬耳, 我同家人都唔太食得辣, 所以叫咗小辣, 賣相相當之靚! 豬耳同青瓜撈埋一齊 ,上面就係佢嘅醬汁 ,同埋配料 , 一流! 我同家人最愛的豬耳, 因為好有咬感! 佢嘅醬汁真係好正,小小辣, 酸酸地, 勁好味!呢個就係水晶皮蛋,同我平時食嘅皮蛋唔睇一樣, 平時食嘅皮蛋都係黑黑嘅,但係呢個皮蛋係超透明, 蛋黃橙黃, 仲有青瓜伴碟,黃黃綠綠, 好喜慶嘅感覺 !呢個皮蛋好煙韌,配少少特製嘅醬汁,滋味動人!係煎餃同埋湯餃之間我哋選擇咗湯餃, 冇咁熱氣, 呢個韭菜豬肉餃, 我真係好鍾意食 !香濃嘅韭菜味湧入鼻, 配埋濃濃嘅湯底, 好正!最後一碟菜係重慶小麵,我

我哋食嘅時間相對比較早,仲係未天黑,食完就可以去行下街啦

店舖乾淨企理簡單舒適 ,令人坐得好舒服。

最後一碟菜係重慶小麵,我哋再次叫小辣, 除咗麵, 佢仲有雞絲同埋青瓜, 配埋麻醬同埋麻辣汁 ,麵嘅質感軟身, 麻醬配麻辣撈麵真係超級好味!又唔會太辣 ,正呀!