2021-09-01
朋友book咗呢間餐廳,貪佢可以喺個舒服既環境打邊爐,除咗舒服,野食質素都唔錯。七點黎到,我地坐嘅嗰間房仲未有其他客人,成間餐廳感覺係會所級別,枱同枱之間嘅距離好遠,座位亦好舒適。叫咗鴛鴦鍋,一邊係麻辣湯底,另一邊係花膠雞,麻辣湯底花椒味重啲,唔算太辣;花膠雞湯嘅雞件嫩滑,湯底用黎烚菜烚准山麵等一流。肉類方面叫咗兩碟牛,分別係本地牛頸脊同埋和牛封門柳,前者牛味重啲,後者肉質嫩滑啲,入口即融,兩隻都好食。打邊爐自然唔少得丸類,呢度嘅手打丸水準亦不俗,口感彈牙,配兩隻湯底都好食。水餃皮好薄,不宜烚太耐,個餡都幾足料,好多蝦肉,調味亦唔錯手打魚腐感覺特別,一入口就慢慢化開,好似食緊熱既雪糕咁。另外叫咗生菜同淮山麵,麵質幾彈牙,用麻辣湯烚辣得好過癮。最後叫埋個甜品,係傳統嘅芝麻卷,加咗啲金箔做點綴,賣相同味道都合乎預期。期待下次試埋隔離既中菜~
水餃皮好薄,不宜烚太耐,個餡都幾足料,好多蝦肉,調味亦唔錯
手打魚腐感覺特別,一入口就慢慢化開,好似食緊熱既雪糕咁。
另外叫咗生菜同淮山麵,麵質幾彈牙,用麻辣湯烚辣得好過癮。
期待下次試埋隔離既中菜~