估唔到依家可以喺太子食到性價比咁高嘅高質壽司店——雲壽司。之前已經試過喺中環分店食廚師發板,今次嚟到新開嘅太子分店,餐廳格局依然有高檔日本壽司店嘅風味,至於價錢都仲維持到親民貼地嘅價位,認真難得!【壽司拼盤】油甘魚|三文魚|甜蝦|真鯛|帆立貝|三文魚籽|池魚|吞拿魚腩|北寄貝|辣味三文魚總共有十件壽司,售價$180 ,變相平均$18一舊——咁嘅價錢咁嘅質素,真係可以話性價比驚人。先唔好講啲刺身真係非常新鮮,齋睇壽司嘅份量,譬如嗰件吞拿魚腩,成件魚生徹底遮蓋曬啲飯,咁嘅份量真係唔係隨便一間廉價壽司店可以做到嘅程度。簡而言之,今次試完太子新開嘅新分店,雲壽司喺我心目中依然係喺香港想食有咁上下質素嘅壽司店之中嘅首選。

壽司拼盤】