星期六嘅晚飯時段,又一城嘅呢一間餐廳竟然無人排隊。不過太肚餓,又想坐下。於是我同兩位朋友都照入左去。餐牌下有幾幅意粉嘅圖。我指住其中一幅,同個侍應講我想要呢個「野菌意粉」。 佢話「我地無賣呢個意粉,而餐牌上嘅圖片亦都只係俾你參考!」佢地無賣任何一個餐牌圖片上嘅意粉!好奇怪的一個餐廳!好!於是我都叫左個瑞士汁雞翼野菌意粉。雞翼有咖啡色,有甜味。但雞皮下只係有白勺雞翼的雪肉味。意粉有咖啡色,除左微甜味,亦吳多覺有「醬汁」。即係一個我以為係鹹嘅意粉,竟然係甜嘅!我嘅朋友「阿甲」叫左一個焗肉醬長通粉,又係有顏色無咩味道嘅一碟粉。我嘅另一位朋友「阿乙」想叫件蛋糕黎食。對吳住!呢款無,呢款無!呢款呢?都無!咁請問有邊款蛋糕係有嘅呢?侍應行左去三分鐘,然後話俾我地知⋯⋯餐牌上呢D蛋糕 (大概十幾二十款),都只係得返五款!星期六,晚上七點鐘,得五款蛋糕俾你揀!OMG!!!!朋友叫左一個Tirimisu 加一杯 Mocha.黎到,杯 Mocha 得半杯,仲要聞落都無咖啡味嘅!我地問「吳好意思!請問杯 Mocha 係吳係咁樣ga?」侍應答「吳係呀!吳好意思!可能我同事吳識沖!我而家幫你跟跟!」十分鐘後侍應
星期六嘅晚飯時段,又一城嘅呢一間餐廳竟然無人排隊。

不過太肚餓,又想坐下。
於是我同兩位朋友都照入左去。

餐牌下有幾幅意粉嘅圖。
我指住其中一幅,同個侍應講我想要呢個「野菌意粉」。

佢話「我地無賣呢個意粉,
而餐牌上嘅圖片亦都只係俾你參考!」
佢地無賣任何一個餐牌圖片上嘅意粉!
好奇怪的一個餐廳!

好!於是我都叫左個瑞士汁雞翼野菌意粉。
雞翼有咖啡色,有甜味。
但雞皮下只係有白勺雞翼的雪肉味。
意粉有咖啡色,除左微甜味,亦吳多覺有「醬汁」。
即係一個我以為係鹹嘅意粉,竟然係甜嘅!

我嘅另一位朋友「阿乙」想叫件蛋糕黎食。
對吳住!
呢款無,呢款無!
呢款呢?都無!
咁請問有邊款蛋糕係有嘅呢?

侍應行左去三分鐘,然後話俾我地知⋯⋯

餐牌上呢D蛋糕 (大概十幾二十款),都只係得返五款!
星期六,晚上七點鐘,得五款蛋糕俾你揀!
OMG!!!!

朋友叫左一個Tirimisu 加一杯 Mocha.
黎到,杯 Mocha 得半杯,仲要聞落都無咖啡味嘅!

我地問「吳好意思!請問杯 Mocha 係吳係咁樣ga?」

十分鐘後侍應拎返杯正常嘅 Mocha 黎!

佢話「頭先咖啡機未開,所以同事無落到咖啡俾你!我去到加左咖啡ga la! 」
雖然我吳知道呢個係咩道理!但佢好似好吳好意思咁,我地亦都吳想難為佢。

結論⋯⋯成餐「飯」,得杯Tirimisu 係正常味同正常樣的。
瑞士汁雞翼野菌意粉
?瑞士汁雞翼野菌意粉