話說今日行旺角,聽聞呢間嘅螺螄粉幾正宗,之前幾次行過都見有人排隊,今日冇人就諗住試下啦。嗌咗碗螺螄粉加炸蛋同埋額外加多份臭豆腐,整得都幾快,around五分鐘碗螺螄粉就上到。第一啖食完就覺得一般,本身有自己喺屋企煮開螺螄粉,味道比起自己煮爭啲😅。 對臭豆腐好期待,但上到來完全同expect唔同,面頭得幾條酸荀😅😅。總體嘢食嘅表現唔算特別差,一般,但用餐體驗就麻麻🥲。入到間舖第一感覺就係好擠迫,covid過左咁耐,仲用隔板嘅餐廳少之又少,但間舖係冇乜人嘅情況下,仲用隔板隔開啲枱,令本身已經細嘅鋪頭顯得更加擠迫。入到去,一眼望過去cashier個女staff勁西面,對面枱入來一對父女,個阿爸要人手落單,女staff無聲無氣咁講可以掃code order。就算要人手落單,你行過去幫手order都唔係咩天大事😅😅😅。返得工仲要西口西面😅😅😅。埋單得cash同支付寶微信兩個大陸payment,勁唔方便。俾cash,total $85,俾$100佢找,之後見到自己有五蚊散紙,結果同我講唔收五毫,而個收銀機入面勁多五毫。我問點解,個女staff卻話啲五毫全部係喺地下執隔,真心笑咗,講大話都講個人會信
埋單得cash同支付寶微信兩個大陸payment,勁唔方便。俾cash,total $85,俾$100佢找,之後見到自己有五蚊散紙,結果同我講唔收五毫,而個收銀機入面勁多五毫。我問點解,個女staff卻話啲五毫全部係喺地下執隔,真心笑咗,講大話都講個人會信嘅先得㗎😂😂😂,唔知仲以為你間舖嘅地下盛產五毫🤭🤭🤭。
用餐體驗差,服務差,環境都….🫢🫢🫢
2023-07-09