2024-03-12
同朋友一行5人諗住喺中環食飯聚一聚,提早兩日見重有位book到就book咗呢間,點知中大伏🥲唔明點解有人會特登為呢間嘢食咁麻麻連食物都唔熱嘅餐廳寫好評,以身試咗伏想警惕下大家🫠一入去侍應叫我哋坐張高枱,我哋一見坐得咁唔舒服就問可唔可以轉矮枱(當時差唔多8點,餐廳八成空嘅)侍應即刻話:無得轉,矮枱俾二人枱book晒。我哋指住餐廳一角張四人枱問可唔可以加個位坐果張,佢好唔耐煩咁話:加唔到位喎,就算我俾你坐咗都上唔到菜。都係問一句姐唔知點解態度咁差,我哋已經諗住快啲食完走人算😮💨小食嗌咗雞軟骨餃子、溫泉蛋芝士薯條同避風塘單骨雞翼(小食賣相好唔吸引唔記得影)全部小食都只係微暖一啲都唔熱同好快送到😥令人好懷疑係咪整定。因為人多嗌咗兩個主菜,吞拿魚丼同鰻魚蛋包飯,吞拿魚丼正常無乜特別,個鰻魚蛋包飯多骨到我哋全部人食咗兩啖鰻魚就投降淨係食到啲飯😰從未食過咁多骨嘅鰻魚,唔想嘥嘢但真係食唔到。呢間餐廳最出名嘅腐皮壽司都每人嗌咗一款嚟試,但唔覺有咩特別,塊腐皮好似同壽X郎果啲無乜分別。我哋見個楓糖麻糬窩夫有麻糬所以嗌咗,但原來唔係麻糬filling果啲窩夫嚟,麻糬好少得一舊仔喺入面🥲窩夫死甜無楓糖香,有
我哋見個楓糖麻糬窩夫有麻糬所以嗌咗,但原來唔係麻糬filling果啲窩夫嚟,麻糬好少得一舊仔喺入面🥲窩夫死甜無楓糖香,有咁上下年紀食甜嘢quota有限,大家一致認為呢個係嘥quota嘅甜品😮💨最尾好辛苦食都食唔晒
被迫坐高枱坐完腰痛咗成晚,人均食咗200蚊但食完都唔知食咗咩。總括而言以咁嘅食物質素嚟講佢定價都好進取,咁嘅環境同價位中環絕對有更好選擇,相信市場是汰弱留強的🙂