2019-12-29
蘇豪出名好多外國美食餐廳雲集係大街小巷,近住聖誕節,男朋友約埋我去食個午餐,體驗下外國餐廳聖誕氣氛,我地揀左一間好地道嘅美式餐廳,唔講你唔知,呢間係全港第一間手工啤酒吧,總共有20款啤酒任你揀,認真係一眾啤酒迷首選,除左啤酒之外,呢間餐廳都有好多高質菜式美食,餐廳之前更曾獲得Time Out 頒佈4⭐嘅rating,真係犀利!餐廳裝修都別有風格,好有藝術氣息。呢到好出名兩款combo,我地就睇啱combo A ,可以搭配兩種肉同兩種配菜,我地揀左牛腩同燒雞,配菜就揀左薯仔沙律同卷心菜。呢到嘅烹調方式好有特色,係用左美式煙熏爐,以120 度 C 左右的溫度, 放入各種煙熏木,再用小火慢慢熏烤好幾個小時,造出軟嫩多汁的效果。為左保證肉的濕潤度,smokehouse入面仲會擺上一筒水。所以牛腩特別嫩滑,而且個汁好入味,食落口感相當軟腍,味道鮮明又出色,一定要勁like❤,而且個燒雞燒得好香,火喉十足,肉質好鮮嫩又非常惹味,絕對唔比牛腩比下去。薯仔沙律好新鮮,相當足料,而卷心菜真係幾特別,少少酸酸地又好清新爽口,認真開胃。我地仲叫左一個big boy burger,成個漢堡包好大個好足料,裡頭
餐廳裝修都別有風格,好有藝術氣息。
我地中午黎,唔多人,係個咁優靜既環境慢慢嘆生啤,真係幾正😆