2024-10-22 2607 views
之前在將軍澳食過小野人,佢係四川風味餐廳,有串燒同燒海鮮,另外仲有D主食,各方面都幾好。而加沙田都開左分店,咁就要食吓先。餐廳好新,燈光光猛,環境乾淨整齊。呢度用QR code落單,我同老公每款種類都點D。小野人清酒煮蜆:蜆肉新鮮帶甜味,清酒味濃,下面有個火爐keep住warm,暖暖地飲埋個清酒又幾正。蒜蓉烤新鮮生蠔:生蠔大隻,蒜蓉味香,好鮮味。烤辣滷豬手:豬手好淋,好多骨膠原,少少辣,咁樣整味道都OK喎。酥炸花枝墨魚丸:剛炸起好熱,咬落彈牙,點埋旁邊甜辣醬仲好食。Q彈大魷魚:魷魚彈牙,無腥味,好香口。串燒:串燒已燒好,唔駛自己燒。下面個燒爐擺放左蠟燭,一路食都唔會凍晒。烤雞軟骨爽口;烤海中蝦新鮮,蝦肉實正;烤多春魚都幾juicy;烤小牛肉串食落帶肉汁,有咬感,辣辣地,幾惹味;烤鮮冬菇水份已燒乾,菇味較濃。小野人黑松露蘑菇烤飯:飯烤得夠焦香,裡面有沙律醬汁,仲有芝士一齊焗,每口都食到有黑松露同蘑菇,好有層次感。整體味道出奇地夾,幾好食。另外仲有個隱藏食法,可以用紫菜包住食添。小野人重慶酸辣粉:唔食辣唔緊要,辣度可自己揀。花生夠脆好香,酸辣粉非常入味,酸酸辣辣,小辣都已經夠晒惹味,我就幾

蒜蓉烤新鮮生蠔:生蠔大隻,蒜蓉味香,好鮮味。
Q彈大魷魚:魷魚彈牙,無腥味,好香口。

小野人重慶酸辣粉:唔食辣唔緊要,辣度可自己揀。花生夠脆好香,酸辣粉非常入味,酸酸辣辣,小辣都已經夠晒惹味,我就幾鐘意。
飲品:台灣珍珠奶茶叫左少甜少冰,味道可以。元氣森林水果茶超大杯,生果有藍莓、百香果、檸檬、青檸同青蘋果等,夠冰凍,食串燒飲佢啱晒。
2024-10-19
Type of Meal