2024-07-28 411 views
喺奧海城見到過江龍餐廳撒冒有串燒放題,亦主打冒菜,都幾特別,就去試下!餐廳有室內同室外座位,感覺好chill。我哋除咗串燒放題,另外再叫咗個金湯酸菜魚,味道非常唔錯,食得好滿足!串燒放題嘅選擇非常多,除咗串燒之外仲有冷盤、涼菜等等,加埋應該都有幾十款,款式之多,雖然好想試晒所有款式,但都驚食唔晒而唔敢叫咁多。我哋主要食串燒,串燒嘅款式都是得7788 ,每一樣都好好食,尤其係羊肉、新疆小肉串、五花籃、掌中寶(雞軟骨)、魷魚鬚,同埋豬脆骨,味道真係冇得頂,好有風味。鍾意食串燒嘅不容錯過!另外我哋都試咗雞腳筋同粟米,都幾得意呀,呢兩樣加埋豬脆骨都冇試過,原來味道係咁好!另外涼菜我哋都叫咗麻辣鍋巴土豆、粒粒香、虎皮鳳爪、小酥肉,味道都唔錯,尤其推薦麻辣鍋巴土豆,味道不會太辣,但因為佢用咗蜜糖去煎,食落口嘅口感外面非常香脆,而裏面嘅土豆又係另一種口感,食落去嘅味道加埋口感好特別!粒粒香係好似牛肉乾咁,越食越上癮。金湯酸菜魚嘅辣度有得揀,味道非常好,湯底味道夠濃,而且魚肉非常滑同厚肉,配埋餐廳嘅手打面,又滑又彈牙,非常好味,而且份量亦都多。食咗咁多辣嘢又點少得一罐冰涼嘅可樂同埋甜甜的紫米豆漿,簡直

食咗咁多辣嘢又點少得一罐冰涼嘅可樂同埋甜甜的紫米豆漿,簡直係解渴嘅良品!另外店內仲有冰粉自助區,可以按自己喜好添加配料包括紅糖汁、葡萄乾、桃膠、桂花蜜等十幾款配料,清涼鮮甜可口,好正呀!