2020-01-16 41 views
以前一放假第一時間北上去食魚, 而家已經無再上去,一直都好掛住酸菜魚😭無意中比我發現銅鑼灣居然有間專食酸菜魚既餐廳,二話不說當晚即刻去幫襯😃環境方面,都算好整潔,餐牌亦都好乾淨。兩個人黎食都會安排卡位(梳化位),比較闊落亦唔使同人搭枱👍🏻今次叫左好多野,等我逐一回味下😃老壇酸菜魚(2人享用)講下配菜先,我地另加左土豆片,寬粉,青荀片。 唔好講笑,魚同配菜份量真係好多🤩魚肉好嫩滑,筷子夾得太大力都會夾斷,亦無腥味值得一讚寬粉好Q同彈,好有口感 ,掛住d湯,淡淡都有酸辣味👍🏻👍🏻上上簽裡面有鵪鶉蛋,蓮藕,海帶,無骨鳳爪,萵筍,椰菜花...最特別在於個汁,麻辣味令人一口接一口, 呢個汁並唔係同酸菜魚個汁一樣, 兩個各有千秋😃隔壁小孩饞哭了個名好特別,其實係炒椰菜,特別之處係有人職場係你面前幫你炒菜,仲好貼心咁問你想要爽脆定冧身,鹹淡適中👌正經的雞被斯推介比芫荽委員會嘅朋友,淡淡雞絲都充滿芫荽味,醬汁香濃包住切到好幼嘅雞絲真係好正啊😃芒果風味梳打特飲同荔枝風味梳打特飲味道都唔錯,正正常常紅糖冰粉 其實本身冰粉冇咩特別味道,係要配紅糖汁一齊食,食完咁多重口味嘅嘢,再食個清甜既甜品,解膩一流。總括

今次叫左好多野,等我逐一回味下😃

老壇酸菜魚(2人享用)

魚肉好嫩滑,筷子夾得太大力都會夾斷,亦無腥味

上上簽

隔壁小孩饞哭了

正經的雞被斯

芒果風味梳打特飲同荔枝風味梳打特飲味道都唔錯,正正常常

紅糖冰粉

總括嚟講,我覺得呢間真係幾高分,食得出心機👍🏻👍🏻服務都好好,一定會再幫襯🤩