2015-04-20 3234 views
心郁郁想食蠔,上openrice見呢間咁多好評就試試啦!原來餐廳係樓上鋪,位置算係銅鑼灣寧靜的一角。入到餐廳,燈光夠晒dim, 好適合dating約會食晚飯,而幸好我係約左男朋友黎,夠晒浪漫 我地首先叫左個oyster platter, 可揀五款蠔,每款兩隻. Platter黎到時淨係睇已經覺得d蠔好新鮮同飽滿,waiter仲要每款介紹,教我地由邊隻食起,唔好自己亂食畀濃海水味嘅蠔影響左之後食果d, 好細心啊!!! 個 platter 仲要跟兩杯白酒,簡直係perfect!食完個platter雖然有d唔夠喉,因為實在隻隻juicy, 有幾隻仲要有after taste, 加啖白酒,我直程想時間停下來畀我慢慢享受~~ 但無奈我地仲想試下d main course要留返個肚,唯有下次先再食多d蠔.Main course叫左個鴨肝野菌pasta同seabass。個pasta實在出色! 碟食物未到枱已經聞到陣陣香味! 個鴨肝煎得啱啱好,十分香口,d油滲透落pasta度,每一口都是油香. Seabass就正正常常,都算好味,但驚喜在於個鴨肝意粉,所以大家一定要試試!整體黎講,好滿意這一頓晚餐,食
心郁郁想食蠔,上openrice見呢間咁多好評就試試啦!

整體黎講,好滿意這一頓晚餐,食物同服務都好好,一定會再黎!