2023-04-11 288 views
前幾日同朋友再去犇道食餐勁嘅,真係隔幾個月你就會諗起佢嘅斧頭扒🤤,每次去都覺得食物質素越黎越好🥹👍🏼👍🏼👍🏼開頭嘅風乾火腿配火箭菜同多士,係色彩繽紛嘅前菜!火腿風乾鹹香濃郁,同火箭菜微辣口感好夾,而toast嘅鬆脆增加咗層次感,仲有碗蘑菇湯,味道濃郁,入口即化好creamy。跟住嘅主菜,就係我哋嘅最愛雙斧頭扒 Tomahawk Set!巨型牛斧頭扒同豬斧頭扒,仲有即炸粗薯條。牛扒煮得恰到好處,五分熟嘅口感嫩滑多汁;豬扒表面焦香,肉質鮮嫩,altogether 好滿足!跟餐嘅鮮帶子龍蝦汁手工意粉,意粉煮得剛剛好,彈牙有勁,配上5粒鮮美大帶子肉同濃郁龍蝦汁,口感層次豐富👍🏼至於飲品,試咗粉紅富士山下、梁山伯與祝英台同免跳三款特色調飲。粉紅富士山下係用士多啤梨為基調嘅鮮打奶昔,味道清新,甜而不膩,漸變粉紅色好似富士山下嘅櫻花,一見鍾情好靚😍;梁山伯與祝英台係蝶豆花芒果梳打特調,獨特嘅藍紫色搭配芒果甜香,好味又啱打卡;免跳就係水蜜桃香橙梳打,果味濃郁,口感清爽。而且犇道嘅環境好舒服,放住以 jazz 改編嘅流行歌曲,好啱享受美食。餐廳嘅黃銅餐具、燈具、掛牆單車裝飾、牆身嘅slogan ,反映到

而且犇道嘅環境好舒服,放住以 jazz 改編嘅流行歌曲,好啱享受美食。餐廳嘅黃銅餐具、燈具、掛牆單車裝飾、牆身嘅slogan ,反映到餐廳嘅格調😎呢餐嘅賣相味道口感,全部都好出色,好值得同朋友嚟食👍🏼👍🏼👍🏼