2021-05-14
🍗 片皮鴨 (半隻) (價錢: $210)評分: 4.3/5片皮鴨係真心值得食既,鴨皮都保持到脆口感覺,服務員👩🏻🍳即場為你切片,會切走多餘脂肪,真係好細心❤️,一D都唔馬虎。 而且,依度既蒸餅皮厚薄岩岩好,加上鴨皮連有著少許肉一齊食,一D都唔會覺得膩🥰,相反,太厚既餅皮卻好容易有飽肚感,食唔到其他美食嫁。 再者,每塊餅皮數量同片皮鴨既數量一樣,有D酒樓會俾多D顧客,但小編一家永遠都食唔曬,所以比較鍾意利苑既服務👍🏻。除此之外,要值得讚既係,利苑提供免費斬件上(如圖1),一個價錢食到片皮鴨同半隻鴨肉,仲要係有埋鴨髀,真係幾抵嫁😋!🥩 自製咖哩炆牛肋骨 (價錢: $190)評分: 3.5/5牛肋骨份量非常多🤩,而且牛味香濃,薯仔煮得好夠淋,咖哩汁色水好吸引,聞落亦好香,可惜咖哩汁唔夠惹味,令牛肋骨唔夠入味🤨。🦐 蝦籽海參豆腐煲 (價錢: $150)評分: 3.5/5味道中規中矩,豆腐、香菇同菜🥗等份量充足,唯海參較少,只有數條較幼的海參。🥓 川味回鍋肉 (價錢: $140)評分: 3.5/5回鍋肉每件都好大舊,同椰菜青椒🫑一齊炒幾有鑊氣,雖然唔覺得辣,但比平時出面餐廳食既一樣惹味🔥,即使
評分: 4.3/5
🥩 自製咖哩炆牛肋骨 (價錢: $190)
評分: 3.5/5
🦐 蝦籽海參豆腐煲 (價錢: $150)
評分: 3.5/5
🥓 川味回鍋肉 (價錢: $140)
評分: 3.5/5
回鍋肉每件都好大舊,同椰菜青椒🫑一齊炒幾有鑊氣,雖然唔覺得辣,但比平時出面餐廳食既一樣惹味🔥,即使回鍋肉帶有肥膏,但唔覺得特別油膩,會有想繼續食既感覺。
————————————————————————
🐷 整體食物: 3.7/5