2015-03-24
一開始,見到街市門口開左間高檔餐廳覺得非常奇怪,但之後經過成日都好想試,奈何價錢比較貴,唔會無啦啦去食。前排見到yahoo團購$150買$300 coupon,即刻買左兩張$600 budget,點左一個一打嘅生蠔拼盤(~$350),另外加$40將兩隻細細隻嘅oyster d'argent 換做法國蠔 Ostra Regal, 總共試左6款蠔,分別係Pacific Rock, Barron Point, Blue Point, Namibia, Rollex同Ostra Regal. 其中,Pacific Rock, Barron Point, Namibia (南非蠔) 同Rollex都好正!推介~ Blue Point味道平淡,而Ostra Regal個介紹係after taste 會甜,但結果變化唔大,主要食到陣海膽味。相比之下,其他蠔比較出色。令我驚喜嘅係,開蠔開得好靚,保留到蠔水,同埋幾新鮮~有幾隻督落去仲有反應!另外點左個蒜片clam炒意粉($98),同埋墨汁意大利飯($120),味道係幾好(clam好好味!),不過幾細份,係一人份量(再少D⋯⋯)overall 係好味嘅,
overall 係好味嘅,但咁樣食法,原價要$720!!!! 如果冇半價coupon, 絕對唔會食XD
如果唔用coupon, 或者可以試佢個二人套餐,除開一人二百幾(睇menu幾吸引,但個餐是沒有生蠔的,想食可以另外加)
至於環境方面,雖然係街市門口、麥當奴對面,但都幾安靜同舒服架。服務都好好~