2014-09-15
以前經過銅鑼灣已一直想試呢間喺呢區嘅老字號餐廳 不過一直未嚐前陣剛有團購現金券就即買 宜家已搬去金朝陽二期 我們選擇晚市光顧 早兩日已訂枱 故一去到已可入座我地選擇了一個六人餐 價錢好似係接近$2200(忘記) 套餐有生菜沙律 呢個好好味 前菜有個人蔘卷或牛肉片 我地選擇牛肉片 佢喺俾啲生洋蔥絲 紫蘇葉絲 再可加韓式辣醬或者wasabi卷住再點佢個汁嚟食 呢個連怕牛“蘇”味嘅媽咪都話好味 我地試過夾泡菜食又係另一番味道呢個好好味 辣辣地 加埋脆肉瓜同啲蘿蔔一齊炒 又唔油 海鮮煎餅就嫌好似煎得唔夠 比較淋個鰻魚就ok 凍左都唔腥
又唔會有好多刺個套餐有兩款燒肉 我地鍾意牛肋骨多啲 因為肉質軟啲 呢個鍋麵佢地會幫你地煮 煮嗰陣會問你地加咩調味 有蒜泥 芝麻 韓式辣醬同黑胡椒 可因自己口味去選擇 個麵就係拉麵嗰種 唔係即食麵 煮完再幫你分 鍋有啲菜同牛肉 食落就無咩特別 個餐仲包埋雪糕(士多啤梨/朱古力)同埋生果盤(橙同哈密瓜)個套餐都ok飽 不過如果多男仕就可能差啲因為呢個餐無飯環境就好舒服 有好多卡位 又有幾間可坐多人嘅房 又唔會好嘈 (當晚都好多人)待應好多都係講英文 價錢
我地選擇了一個六人餐 價錢好似係接近$2200(忘記)
呢個好好味 辣辣地 加埋脆肉瓜同啲蘿蔔一齊炒 又唔油
海鮮煎餅就嫌好似煎得唔夠 比較淋
個鰻魚就ok 凍左都唔腥 又唔會有好多刺
個套餐有兩款燒肉
我地鍾意牛肋骨多啲 因為肉質軟啲
個餐仲包埋雪糕(士多啤梨/朱古力)
同埋生果盤(橙同哈密瓜)
個套餐都ok飽 不過如果多男仕就可能差啲因為呢個餐無飯
環境就好舒服 有好多卡位 又有幾間可坐多人嘅房 又唔會好嘈 (當晚都好多人)待應好多都係講英文 價錢喺銅鑼灣好似算中上