2019-10-29 111 views
放工想約老友出黎飲下酒和同鋸下排,就簡左呢間方便又高級嘅餐廳。當日六點嚟到已經坐滿左好多上班族喺門口飲酒食小食,由於我嗰日係食正餐我就比職員帶咗上二樓一個環境十分之適合約會嘅地方食晚餐。由於得兩個人我哋就係叫咗一個沙律同兩個主食分別係大蝦芒果沙律($168)、一杯Erdinger啤酒($40)、德國脆皮豬手($248)同埋斧頭豬扒($268)。呢一個沙律比我好大嘅驚喜,因為佢唔單止有好多隻大蝦,而且芒果十分新鮮食落十分開胃好適合做前菜,上菜速度亦都十分快,我哋唔需要等待好耐已經有嘢食。而係兩個主食方面,佢俾我哋選擇要薯條或者薯蓉。由於我哋覺得嗰日都有少少熱氣所以我哋兩個都要咗薯蓉,薯蓉食落十分之滑而且有牛油味,份量亦都十分多,兩個男人食都好飽肚。而係德國豬手方面,呢隻豬手亦都做到外皮脆而肉汁多嘅感覺配上啤酒食十分之惹味。塊斧頭豬扒職員話需時30分鐘左右,但係由於我六點嚟到當時室內冇乜客人只需要10幾分鐘就有得食,斧頭扒肉嫩多汁配BBQ醬令我覺得比牛扒更好食,份量又大,食肉獸必定啱食。總括來講呢一餐只係需要$800左右,而且呢一間餐廳係唔同嘅時候都會不同優惠同埋時令菜式能夠比客人新鮮感,

總括來講呢一餐只係需要$800左右,而且呢一間餐廳係唔同嘅時候都會不同優惠同埋時令菜式能夠比客人新鮮感,相信我日後會再來。
2019-10-23