2023-06-03
同大學同學gathering 通常都係食啲小菜館🤣今次我哋就去咗土瓜灣一間小菜館度試吓 啲菜式全部都好特別🤓要介紹俾大家👍🏻豬油渣炒椰菜苗而家已經好少見豬油渣嘅菜式👍🏻 而且仲係炒市面上好少見嘅椰菜苗😯 兩隻加埋配合得好好 而椰菜苗亦都好嫰 識落唔會太油膩😜但又有少少豬油嘅香味🤪深海魚腸炒菜心我哋另外仲叫咗一個蔬菜 今次亦都係配搭好特別嘅深海魚腸😎 我都好少食魚腸☹️但今次朋友叫咗我就試吓啦😙 點知又出乎意料地好味😚唔會有任何腥味 而且都係好爽口彈牙☺️深海爽魚片至於依個深海魚片都好新鮮肉質好嫩滑😍而且唔會有好大浸腥味 同埋好少骨👏🏻加埋炒香左嘅蒜蓉同埋洋蔥加埋就100分龍嘉土窯雞至於呢一個特色嘅土窯雞😃 一上碟嘅時候係有錫紙包住 一打開超級香🤓雞嘅肉質好嫩滑 可以用手套撕開就食😚 同埋油脂好香 超級推薦大家試一試
豬油渣炒椰菜苗
深海魚腸炒菜心