有諗過土瓜灣都有特色居酒屋嗎❓..「十戶」以昭和時期既裝修風格,並加入「日本巴士站」🚏為藍圖打造成打卡熱點,裝潢日本街食串燒既感覺,置身其中有種在日本既小感覺。居酒屋🏮 以半開放式爐端燒🍢,讓客人可以同廚師更互動,邊聊天邊吃飯感覺更親切。主打即叫即燒日式串燒,亦有Sashimi、Sushi,一次滿足你吃日料既慾望。其中必試炸明太子粟米天麩羅🌸,仲有唔少得由唎酒師💁🏻‍♂️ 教配搭歎特色清酒呢。難得一場到訪,我都點選左🍶 特別純米酒 1 壺 (豐盃) Sake 100ml 配串燒。入口感淡麗辛口,岩晒吃串燒。Sashimi 亦精緻有光澤,l[刺身5點盛]l 過過吃魚生癮呢。當中亦不乏壽司卷物🍣,愛吃刺身壽司卷物既朋友都唔少選擇。🐟 (前菜) 燒雞泡魚干 $68🐥雞翼 $38、雞膝軟骨 $28、🐽豚腩肉包糖番雞蛋 $48🐮頂級牛小排 $58🐚清酒煮海蜆 $68🍤炸蝦天婦羅 $98🍳櫻花蝦玉子燒 $168佐酒小食雞泡魚干🐟 不能少,口感煙韌偏淋若然燒乾一點點更香口惹味。串燒類既牛小排🐮,油花足滿有牛脂香不錯吃呢。其中豚肉包雞蛋🥚,滿精緻有創意,豚腩肉香令雞蛋味道層次提升。清酒煮蜆🐚 亦推薦,新

有諗過土瓜灣都有特色居酒屋嗎❓

🐟 (前菜) 燒雞泡魚干 $68

🐥雞翼 $38、雞膝軟骨 $28、

🐽豚腩肉包糖番雞蛋 $48

🐮頂級牛小排 $58

🐚清酒煮海蜆 $68

🍤炸蝦天婦羅 $98

🍳櫻花蝦玉子燒 $168

佐酒小食雞泡魚干🐟 不能少,口感煙韌偏淋若然燒乾一點點更香口惹味。串燒類既牛小排🐮,油花足滿有牛脂香不錯吃呢。其中豚肉包雞蛋🥚,滿精緻有創意,豚腩肉香令雞蛋味道層次提升。清酒煮蜆🐚 亦推薦,新鮮海鮮用清酒簡單煮已經滿有鮮味湯亦香甜。最後既玉子燒💛,亦謝謝廚師特意烹調。

土瓜灣少有特色日本餐廳🥢 江戶時代居酒屋,熱愛日本料理的你,都來感受一下日本味道吧。
×××[十戶 Yakitori Juuko]×××