2022-06-11
上星期 同朋友book左土瓜灣一間居酒居dinner, 我尖沙咀放工 搭2個站就到 好方便入到去 環境好舒服 播住日文歌 好有去日本旅行ge感覺 而侍應姐姐都好nice 介紹招牌菜我地食蟹皇醬燒蟹膏豆腐$48呢個要襯熱食 真係意想不到 超香蟹膏味 真係好香 呢個一定要試 太正磯燒北海道珍寶帆立貝$68大大粒 配出紫菜食 食得出好香ge炭燒味 好正呀花錦魚生丼$188mix埋蛋黃食 成個飯好香 超足料 啖啖都係魚生蟹子魚子 仲有蜆肉 好滿足夢之丼 $298重頭戲 呢個係招牌菜 個丼同間居酒屋個名一樣 有大大粒帆立貝 要配埋橙醋一齊食 超級之鮮甜 仲有大大隻牡丹蝦 同其他魚生 好豐富 呢個必點 左口魚邊壽司$48左口魚邊燒得好香口濱鯛$88目仁奈$88兩款刺身都好好食 好新鮮Overall 呢間居酒屋絕對高質 環境舒服 店員nice 食物水準高 係我食過頭三甲ge日本餐廳 一定要再幫襯
蟹皇醬燒蟹膏豆腐$48
磯燒北海道珍寶帆立貝$68