2016-02-22 401 views
今日去土瓜灣專登搵下野食! 比我搵到間神秘咖啡店!哩度有outdoor 可以坐! 但真係太大風我都係係入面坐!cafe門面裝修不錯! 感覺舒服! 好快就衝左入去坐低!可能我去既時間仲早, 所以餐廳未有太多人! 入面坐位唔算好多, 但寬敞! 唔會有迫迫既感覺!餐廳燈光比較暗! 如果晚上黎氣氛應該唔錯呀!上網見到最多人叫既係香煎美國牛肉漢堡配竹炭包同埋草莓麻糬鬆餅!咁好快我就order左喇! 另外仲叫左杯玫瑰普洱茶! 其實真係好想試佢既coffee, 但係已經飲左一杯, 所以選擇飲茶! 美國牛肉厚切, 真係厚到呢....餡料仲有洋蔥、蕃茄、芝士!唔知係咪我自己本身好鐘意食burger有洋蔥既配搭! 覺得哩個burger好出色!, 另外 配好少見既竹炭包!美味呀!竹炭包好軟熟,切開佢既時候有點脆, 因為佢係烘過既!厚切美國牛肉肉汁鮮味好juice!喂,甜品時間到喇! 草莓麻糬鬆餅既賣相好吸引! 初時我唔知道麻糬係咩黎! 查左原來係麻糬係糯米製品 軟而有黏性 係日本傳統既小吃!鬆餅非常鬆脆! 有麻糬係中間好煙韌呀!食落彈牙, 感覺好得意呀!加埋士多啤梨雪糕、新鮮士多啤梨仲有士多啤梨醬!仲有糖霜
今日去土瓜灣專登搵下野食! 比我搵到間神秘咖啡店!
cafe門面裝修不錯! 感覺舒服! 好快就衝左入去坐低!
可能我去既時間仲早, 所以餐廳未有太多人!
入面坐位唔算好多, 但寬敞! 唔會有迫迫既感覺!
餐廳燈光比較暗! 如果晚上黎氣氛應該唔錯呀!
但係已經飲左一杯, 所以選擇飲茶!
香煎美國牛肉漢堡配竹炭包
美國牛肉厚切, 真係厚到呢....
竹炭包好軟熟,切開佢既時候有點脆, 因為佢係烘過既!
厚切美國牛肉肉汁鮮味好juice!

喂,甜品時間到喇!
草莓麻糬鬆餅既賣相好吸引! 初時我唔知道麻糬係咩黎!
查左原來係麻糬係糯米製品 軟而有黏性 係日本傳統既小吃!

加埋士多啤梨雪糕、新鮮士多啤梨仲有士多啤梨醬!仲有糖霜!
士多啤梨味極重!!!
哩款甜品好特別 值得一試!份量仲好多呀! - -

最後當然要飲杯茶消化下!
玫瑰花普洱茶
玫瑰花普洱茶, 茶味好香! 淡淡既玫瑰花味!
而佢係用火黎烘住佢等佢keep住溫度!
如果你鐘意甜d, 可以加埋蜜糖落去茶到! 我今次落左小小蜜糖!
味道不錯!可能我自己唔鐘意太甜啦!

好驚喜係土瓜灣區比我搵到間cafe,
得閒可以同朋友黎傾下計,
環境相當唔錯! 下次會再黎試下佢既coffee!

2016-02-21
香煎美國牛肉漢堡配竹炭包