2023-12-20 13 views
早兩日係銅鑼灣食完日式餐廳,星期六黎到土瓜灣工作,想再吃日式,於是搵到呢間上戶酒場。上戶酒場其實近宋王臺站,就算搭地鐵嚟都算方便,我食完都可以行幾步就坐地鐵走。店員特別推介新出嘅全日精選,中午仲會送汽水,因為做完野好肚餓,於是同朋友各自點咗丼飯,再點左少少串燒。雙層鰻魚玉子丼冇諗到丼飯份量咁大,仲要係打卡able, 我同朋友咁肚餓都食唔晒。雙層原來係指一層鰻魚一層玉子,飯底係用醬汁炒既,雖然大份但係鰻魚味道不錯。超級天婦羅吉列蝦丼數落差唔多有六隻蝦,非常足料,配得上超級天婦羅既名稱,天婦羅炸蝦一定好食,不過一定要趁熱食,凍咗就會唔爽脆。鰻魚肝(串)香蔥牛肉巻(串)秋葵(串)大蔥(串)串燒唔錯,特別係大蔥,辣辣地幾開胃。香蔥牛肉卷裏面包住滿滿嘅香蔥,入口全是蔥味👍🏻黑糖菠蘿(串)最鍾意食菠蘿既我,點左一串黑糖菠蘿,識落甜甜地,其實唔係太食得出係黑糖,不過菠蘿本身夠甜,加上燒過熱食非常滋味。☺️

雙層鰻魚玉子丼

超級天婦羅吉列蝦丼

鰻魚肝(串)
香蔥牛肉巻(串)
秋葵(串)
大蔥(串)