2006-12-27 16 views
上個禮拜尖沙咀金龍船訂2個位食聖誕大餐, 點知老婆話好要分亨(分亨? 幼稚園呀) 要約埋表姐同表姐夫BOOK多2個位, BOOK就BOOK啦, (聖旨下)平安夜星期日, 早早7點鐘坐落, 即刻同老表商量食邊個餐好–2人餐夠特色, 4人餐勝在底食, 轉頭想問老婆們, 已見佢地走去試酒區, 捉住上次食大閘蟹識落經理哥哥仔要試紅酒(女酒鬼乎? 唔駛錢梗係唔蝕底啦, 女人本色), 既然行開, 好, 男人話事, 4人餐1個, 唔該食落果然唔錯, 由其有我鐘意食芝士焗龍蝦同片皮鴨(中西合璧呀), 遺憾每人只得半隻龍蝦, 以前覺得中式酒樓食聖誕餐, 怪怪地, 但試過食正宗法國餐, 氣氛真係好, 但個胃唔高興呢, 價錢貴又無幾多樣食, 香港人Ma, 都中餐胃口, 雖然氣氛弱D, 但可以飯後行街街補番埋單$1000? 無攪錯, 原因兩個女酒鬼(老婆), 話D特價紅酒底飲, 質素又唔差, 物超所值, 所以每人ORDER多一杯囉(4個人咁多好食, 又有特價紅酒飲, 認真數)離開金龍船, 摸摸肚腩, 暗叫一聲, 爽
離開金龍船, 摸摸肚腩, 暗叫一聲, 爽